Fokus

SAD zvanično pozvale kineskog ministra spoljnih poslova da poseti Vašington

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

23:23

SAD zvanično pozvale kineskog ministra spoljnih poslova da poseti Vašington
Tanjug/AP/Thomas Peter - Copyright Tanjug/AP/Thomas Peter

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države su zvanično pozvale novoimenovanog ministra spoljnih poslova Kine Vanga Jia da poseti Vašington, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

"Poziv Vangu je upućen u ponedeljak tokom sastanka u Stejt departmentu između pomoćnika državnog sekretara SAD za istočnu Aziju i Pacifik Danijela Kritenbrinka i Janga Taoa, generalnog direktora za pitanja Severne Amerike i Okeanije u kineskom ministarstvu spoljnih poslova", rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

On nije naveo da li je kineska strana prihvatila poziv, ali je dodao da Vašington očekuje pozitivan odgovor.

"Svakako očekujemo da je to nešto što bi oni prihvatili i da je to putovanje za koje očekujemo da će se desiti, ali još nismo zakazali datum", rekao je portparol američkog ministarstva spoljnih poslova.

Kina je prošle nedelje imenovala Vanga za ministra spoljnih poslova, nakon što je Ćin Gang, koji nije viđen u javnosti više od mesec dana, smenjen sa te funkcije.

Vang Ji prethodno je bio na mestu direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet