Fokus

Oluja pogodila istok SAD, poginule najmanje dve osobe

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2023

-

07:52

Oluja pogodila istok SAD, poginule najmanje dve osobe
Oluja pogodila istok SAD, poginule najmanje dve osobe - Copyright Tanjug/Baltimore Sun Staff/The Baltimore Sun via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje dve osobe su poginule, hiljade letova je otkazano ili odloženo, a više od 1,1 milion domova i preduzeća ostalo je bez struje, pošto su jake oluje pogodile istočni deo SAD.

Meteorološka služba je upozorila na pretnju od tornada i grada u ponedeljak za područje sa oko 30 miliona ljudi u 10 američkih država, od Tenesija do Njujorka, preneo je AP.

U Andersonu u američkoj državi Južnoj Karolini, tinejdžer (15) je poginuo tokom oluje kada je drvo palo na njega dok je izlazio iz automobila.

U Firenci u američkoj državi Alabami, muškarac (28) je poginuo od udara groma, saopštila je policija, javila je VAAY-TV. Više od 2.600 letova u SAD je otkazano u ponedeljak, a gotovo 7.900 je odloženo, prema službi za praćenje letova "FlightAware". 

Bela kuća je zbog nevremena za 90 minuta pomerila odlazak predsednika Džozefa Bajdena na četvorodnevno putovanje u Arizonu, Novi Meksiko i Jutu. Bela kuća je otkazala i događaj u vezi sa sajber-bezbednošću.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na poplavu u američkoj državi Merilend za danas, nakon što je palo 10,2 centimetra kiše po metru kvadratnom za kratko vreme.

Više od 1,1 milion domova bilo je u ponedeljak bez struje širom američkih država Alabame, Džordžije, Južne Karoline, Severne Karoline, Merilenda, Delavera, Nju Džersija, Pensilvanije, Tenesija, Zapadne Virdžinije i Virdžinije.

Drveće i dalekovodi su srušeni u više država, padajući na puteve i kuće, javili su mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet