Fokus

Pakistanski vojnik ubijen u okršaju sa militantima kod granice s Avganistanom

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2023

-

21:06

Pakistanski vojnik ubijen u okršaju sa militantima kod granice s Avganistanom
Pakistanski vojnik ubijen u okršaju sa militantima kod granice s Avganistanom - Copyright Tanjug AP/K.M. Chaudary

veličina teksta

Aa Aa

Pakistanski vojnik ubijen je tokom razmene vatre sa militantima u blizini granice sa Avganistanom, na severozapadu zemlje, saopštila je danas pakistanska vojska.

U saopštenju se navodi da je do pucnjave došlo za vreme vojne potrage za teroristima u gradu Mir Ali, koji poslednjih decenija služi kao skrovište za militantske grupe, prenosi AP.

Do pucnjave je došlo nekoliko dana nakon što je Pakistan zatvorio ključni severozapadni granični prelaz Torkam sa Avganistanom zbog razmene vatre između graničara obe zemlje.

Pakistanske vlasti saopštile su da razgovaraju sa avganistanskom privremenom vladom u vezi sa sukobom na granici u Torkamu i sve češćim prekograničnim napadima militanata.

Privremeni ministar spoljnih poslova Palkistana Džalil Abas Džilani rekao je da Pakistan veoma ozbiljno shvata porast terorizma i da je odgovornost na Avganistanu da zaustavi napade koji dolaze iz te zemlje.

Pakistanski talibani, poznati kao Tehrik-e-Taliban Pakistan ili TTP, povećali su broj napada u poslednjim mesecima na pakistanske snage bezbednosti.

AP navodi da su oni zasebna talibanska grupa, ali da su saveznici avganistanskih talibana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet