Fokus

Uhapšen odbegli ubica iz Pensilvanije posle dve nedelje potrage

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2023

-

19:43

Uhapšen odbegli ubica iz Pensilvanije posle dve nedelje potrage
Uhapšen odbegli ubica iz Pensilvanije posle dve nedelje potrage - Copyright Tanjug AP/Michelle Lynch/Reading Eagle via AP

veličina teksta

Aa Aa

Osuđeni ubica koji je pobegao iz zatvora u Pensilvaniji uhvaćen je posle dvonedeljne potere u zapadnom predgrađu Filadelfije, saopštila je policija.

Danelo Kavalkante (34), pobegao je 31. avgusta iz zatvora u okrugu Čester, 30 kilometara zapadno od Filadelfije, popevši se na krov uz dva paralelna zida koja su formirala svojevrstan hodnik, a zatim je preskočio ogradu sa bodljikavom žicom, preneo je Rojters.

Na snimku hapšenja vidi se kako su Kavalkantea okružile desetine policajaca u maskirnoj opremi i on je potom ubačen u oklopno vozilo.

Kavalkante je uhapšen uz pomoć policijskog psa dok se skrivao u gustoj šumi. Opkolili su ga taktički timovi u ruralnom području oko 50 kilometara zapadno od Filadelfije. Dok je pokušavao da otpuzi, policijski pas ga je savladao i nasilno je priveden, rekao je potpukovnik policije Pensilvanije Džordž Bivens.

Kavalkante, koji je bio naoružan puškom, priveden je bez daljih incidenata, naveo je Bivens i dodao da nije imao priliku da upotrebi vatreno oružje, prenosi Glas Amerike.

On je pre dve nedelje pobegao dok je čekao da bude prebačen iz okružnog zatvora u državnu ustanovu kako bi počeo da služi kaznu doživotne robije izrečenu nakon što je ranije u avgustu osuđen za brutalno ubistvo bivše devojke.

Njegovo bekstvo je uznemirilo mnoge u regionu. 

Nastava u školama je otkazana dan pošto je Kavalkantea snimila nadzorna kamera u jednom javnom parku. 

Policija je proširila potragu i apelovala na stanovništvo da zaključava vrata, ali je on uspevao da im izmakne.

Tokom bekstva, Kavalkante je pokušao da stupi u kontakt sa nekoliko osoba kako bi mu pomogle, a među njima je bila i njegova sestra. 

Ona mu nije pomogla, a kasnije je odvedena u pritvor zbog kršenja imigracionih propisa, saopštila je policija.

Porota je u aprilu 2021. proglasila Kavalkantea krivim jer je nožem ubio svoju bivšu devojku pred njenom decom u kući u mestu Šajlkil Taunšip.

Posle ubistva je pobegao sa mesta zločina, navele su vlasti. 

Nekoliko sati kasnije uhapsila ga je policija u Virdžiniji. 

Nakon bekstva iz okružnog zatvora, vlasti su ponudile novčanu nagradu od 25.000 dolara za informacije koje bi mogle da pomognu u njegovom hapšenju.

Kavalkante, državljanin Brazila, osumnjičen je i u domovini za ubistvo 2017, navode iz policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet