Fokus

Predsednik Srbije s liderima Zapadnog Balkana i Boreljom: "Nastavak borbe za očuvanje mira"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2023

-

22:33

Predsednik Srbije s liderima Zapadnog Balkana i Boreljom: "Nastavak borbe za očuvanje mira"
Predsednik Srbije s liderima Zapadnog Balkana i Boreljom: "Nastavak borbe za očuvanje mira" - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je u Njujorku na marginama Generalne skupštine UN na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

"I ovaj neformalni ručak, čiji je domaćin Žozep Borelj, iskoristio sam za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana. Naša zemlja nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja - članstva u EU", napisao je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav''.

 

 

On je dodao da, kao i svaki napredak i "ovaj zajednički evropski put zahteva saradnju, razumevanje i kredibilnu podršku partnera".

Ručku su, osim predsednika Srbije i Borelja, prisustvovali i predsednici Crne Gore i Severne Makedonije Jakov Milatović i Stevo Pendarovski, član Predsedništva BiH Željko Komšić, predsednik Albanije Bajram Begaj i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet