Biznis vesti

Momirović na otvaranju austrijske fabrike u Jagodini: Podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2024

-

16:38

Momirović na otvaranju austrijske fabrike u Jagodini:  Podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade
Momirović na otvaranju austrijske fabrike u Jagodini: Podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade - Copyright TANJUG/MUST/ĐORĐE KRSTIĆ

veličina teksta

Aa Aa

U Jagodini je danas otvorena nova fabrika kompanije "Šibel Antribstehnik" (Schiebel Antriebstechnik GmbH), a ministar trgovine Tomislav Momirović je ocenio da je ekonomska politika koju vodi Vlada Srbije dovela do toga da je Srbija danas apsolutni lider u ovom delu Evrope kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija koje su u 2023. godini iznosile više od 4,5 milijardi evra, što je rast od 2 odsto u odnosu na 2022. godinu.

TANJUG/MUST/ĐORĐE KRSTIĆ

 

Obraćajući se, povodom otvaranja fabrike Šibel Komponents, u industrijskoj zoni u Jagodini, Momirović je podvukao da je podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade, a najvažniji cilj su nove fabrike i nova radna mesta, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Austrija je bitan privredni partner Srbije – među 15 najvažnijih partnera u trgovini robom, 10 najvažnijih kada govorimo o trgovini uslugama i treći najveći partner u ukupnim stranim investicijama. Svi znamo šta znači za jednu državu kada austrijske kompanije u njoj otvaraju svoja predstavništva i proizvodne kapacitete, jer osim prihoda i novih radnih mesta donose i nove tehnologije i znanja, inovacije i dobru poslovnu praksu", rekao je Momirović.

TANJUG/MUST/ĐORĐE KRSTIĆ

 

Prema njegovim rečima, danas je u Srbiji aktivno preko 800 kompanija koje su osnovale pravna i fizička lica iz Austrije, i  za poslednjih 14 godina Austrija je investirala u Srbiji oko 3,2 milijarde evra i otvorila više od 22.000 radnih mesta.

TANJUG/MUST/ĐORĐE KRSTIĆ

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis