Biznis vesti

Oglasila se komisija kompanije Ziđin nakon incidenta u kome je direktor šutnuo radnika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2021

-

14:09

Oglasila se komisija kompanije Ziđin nakon incidenta u kome je direktor šutnuo radnika
Oglasila se komisija kompanije Ziđin nakon incidenta u kome je direktor šutnuo radnika - Copyright Tanjug/Filip Krainčanić

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Ziđin Koper saopštila je danas da je Komisija za istraživanje incidenta utvrdila da se 23. avgusta dogodio poslovni nesporazum, koji je bio blažih razmera i bez štetnih posledica po zdravlje, telesni i psihički integritet zaposlenog u Ziđinu.

Prema ranijem pisanju medija, u incidentu je direktor topionice, kineski državljanin, šutirao inženjera Nenada Jankucića, a to su zabeležile i kamere video- nadzora.

U saopštenju kompanije Ziđin ističe se da se u prisustvu predstavnika sindikata kineski rukovodilac izvinio svom kolegi i da je izvinjenje uvaženo.

"U cilju verodostrojnog izveštavanja javnosti, a nakon prenaglašenih kvalifikacija pomenutog događaja od strane pojedinih medija, kompanija Ziđin je zauzela čvrst stav da se i najmanje nesuglasice i nesporazumi imaju u svemu ubuduće sankcionisati, kako bi se međuljudski odnosi zaposlenih zaštitili i ujedno razvijali, a time i osnažile korporativne vrednosti i poslovni ugled kompanije, a pre svega integritet i lično dostojanstvo svih zaposlenih", ističe se u saopštenju.

Kineska kompanija Ziđin kuper Srbija najavila je u petak pokretanje interne istrage povodom incidenta u kome je direktor Topionice, kineski državljanin, Lan Shicong šutnuo inženjera Nenada Jankucića. Ta kompanija je u saopštenju koje su preneli lokalni mediji navela i da je direktor Lan Šicong uputio izvinjenje Jankuciću i njegovoj porodici i da je izvinjenje prihvaćeno. Incident se dogodio 23. avgusta u pogonu borske topionice, a trenutak kada je Lan Šicong ničim izazvan šutnuo Jankucića zabeležile su kamere video-nadzora.

U saopštenju kompanije je navedeno da je Shicong prišao inženjeru Jankuciću, koji je trenutno vršilac dužnosti upravnika Topionice, i bez ikakvog razloga ga šutnuo nogom u butinu. Oni napominju da je Ziđin osnovao jedinstvenu Komisiju za istraživanje incidenta, koja se sastoji od predstavnika Kabineta za nadzor i reviziju, Sektora za ljudske resurse, Kabineta generalnog direktora i Sektora za pravne poslove i da je započela "istraživanje ovog necivilizovanog ponašanja".

Oni ističu da su 26. avgusta dobili dopis od sindikata, koji su prijavili "necivilizovano ponašanje određenog kineskog rukovodioca prema zaposlenom u svojoj nadležnosti", kao i da je sutradan Komisija za istraživanje incidenta sazvala hitan sastanak sa sindikatima i ocem oštećenog zaposlenog, tokom kog se Lan Šicong iskreno izvinio porodici Jankucić zbog necivilizovanog ponašanja u toku rada, kao i da je izvinjenje prihvaćeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis