Biznis vesti

Predstavnica EBRD: Impresionirana sam odgovorom Srbije na krizu

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2021

-

17:12

Predstavnica EBRD: Impresionirana sam odgovorom Srbije na krizu
Predstavnica EBRD: Impresionirana sam odgovorom Srbije na krizu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Vodeći regionalni ekonomista za Zapadni Balkan EBRD-a Ishi Rika izjavila je danas da je impresionirana načinom na koji je srpska vlada odgovorila na krizu izazvanu pandemijom.
U izjavi srpskim medijima na Kopaonik biznis forumu, Rika je rekla da je Srbija na krizu izazvanu pandemijom odgovorila jako, brzo i odgovorno, s jedne strane nabavkom vakcina i dobrim programom za vakcinaciju, a s druge strane dobrim paketima mera pomoći privredi i građanima.

Ističe da EBRD zvaničnu prognozu o privrednom rastu daje u junu, te da ne može da kaže koliki će biti rast Srbije ove godine. Međutim, uverena je da će rast biti veći od onog koji je prognoziran u septembru prošle godine.

“Ja sam veoma impresionirana kako su srpske vlasti odreagovale na krizu, veoma jako, brzo i odgovorno”, rekla je Rika i dodala da su sve mere koje je država sprovela bile veoma važne, te navodi neke poput paketa mera pomoći, garantne šeme za privredu, moratorijuma…

Na pitanje koji su rizici za srpsku privredu, Rika je odgovorila da rizici postoje, jer je još neizvesno kako će se oporavljati globalna ekonomija i kako će situacija sa pandemijom odvijati do kraja godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis