Biznis vesti

Predsednik IO Poštanska štedionica o kupovini banke u Banjaluci: Stvaramo finansijski auto-put

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

17:04

Predsednik IO Poštanska štedionica o kupovini banke u Banjaluci: Stvaramo finansijski auto-put
Predsednik IO Poštanska štedionica o kupovini banke u Banjaluci: Stvaramo finansijski auto-put - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Banka Poštaska štedionica potpisala je danas ugovor o kupovini Komercijalne banke a.d. Banjaluka i tom prilikom je istaknuto da to preuzimanje predstavlja stvaranje svojevrsnog "finansijskog auto-puta" između Srbije i Republike Srpske. Ugovor su potpisali predsednik IO Poštanske štedionice Bojan Kekić i predsednik IO Komercijalne banke Beograd Vlastimir Vuković.

U izjavi posle potpisivanja Kekić je ocenio da je kupovina ove banke stvaranje svojevrsnog "finansijskog auto-puta" između Srbije i Republike Srpske. On je naveo da će na ovaj način biti ojačano povrenje koje građani Srpske osećaju prema Srbiji, kao i da će kupovina banke doprineti daljem razvoju korporativnih odnosa dveju privreda.

Kekić detalje kupovine danas nije saopštio, jer se čekaju saglasnosti regulatora, pa će sama kupovina biti okončana na Banjalučkoj berzi.

Takođe, Kekić je rekao da je zadvoljan ugovorenim detaljima oko kupovine ove banke i istakao da će oni biti javnosti predstavljeni za mesec i po do dva. Istakao je da je ovo prvo širenje Poštanske štedionice van granica Srbije i dodao da se nada da nije i poslednje.

Slovenački NLB je krajem prošle godine preuzeo Komercijalnu banku, a Poštanska štedionica je 100 odsto u vlasništvu države Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis