Biznis vesti

Prijava za turističke vaučere od 1. januara - subvencije za odmor dobiće 100.000 građana

Komentari

Autor: Tanjug / RTS

27/12/2021

-

11:18

Prijava za turističke vaučere od 1. januara - subvencije za odmor dobiće 100.000 građana
Prijava za turističke vaučere od 1. januara - subvencije za odmor dobiće 100.000 građana - Copyright Tanjug/Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Već od 1. januara sledeće godine građani Srbije će moći da se prijavljuju za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara. Reč je o 100.000 vaučera, koji pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za ovu svrhu.

Za vaučere mogu da se prijave penzioneri, studenti, nezaposleni, zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara. Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Kako je za RTS rečeno u Pošti Srbije, 1. januara će raditi tri pošte u Beogradu i sedam na graničnim prelazima, 2. januara radiće 34 pošte, 3. januara 54 a od 4. januara pošte će raditi uobičajeno.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić rekla da je broj prijavljenih ugostitelja za primanje ovih vaučera svake godine sve veći. Prema njenim rečima oni moraju da budu prijavljeni na informacioni sistem e-turista da bi učestvovali u raspodeli vaučera. Ona je izjavila da je to uslov koji, između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji. Vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis