Biznis vesti

Radna grupa za energetiku: Snabdevenost gasom stabilno, potrošnja struje veća 8, 2 odsto u odnosu na prošlu godinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/03/2022

-

15:32

Radna grupa za energetiku: Snabdevenost gasom stabilno, potrošnja struje veća 8, 2 odsto u odnosu na prošlu godinu
Vlada Srbije - Copyright Vlada Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Snabdevenost domaćeg tržišta gasom je stabilna, dok se isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja u Srbiji odvija bez većih problema, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike (MRE) posle sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Na sednici Radne grupe su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, razgovarano je o proizvodnji i distribuciji električne i toplotne energije i stanju u gasnom sektoru.

"Očekuje se povećanje proizvodnje i dovoza uglja do kraja marta, a razgovarano je i o projekcijama o proizvodnji za mart, april i maj, kao i planovima o redovnim remontima. Rastom temperatura dolazi do smanjenja dnevne potrošnje električne energije i kupovina dodatnih količina na tržištu postaje niža u odnosu na prethodni period", saopšteno je iz MRE.

Kako su rekli predstavnici "Elektroprivrede Srbije", u prva dva meseca ove godine potrošnja struje veća za 8,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici javnih preduzeća Srbijagas, Elektroprivrede Srbije, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije, NIS, Poslovnog udruženja "Toplane Srbije”, Javno komunalnog preduzeća, Beogradske elektrane, Grada Beograda, članovi Saveta AERS, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, RB Kolubara, Transportgasa, JP PEU Resavica i Srbija Kargo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis