Biznis vesti

Još jedan proizvođač automobila se povlači iz Rusije - sankcije Moskvi i problemi u logistici zatvorili pogone

Komentari

Autor: Rojters / Tanjug

19/04/2022

-

10:44

Još jedan proizvođač automobila se povlači iz Rusije - sankcije Moskvi i problemi u logistici zatvorili pogone
Još jedan proizvođač automobila se povlači iz Rusije - sankcije Moskvi i problemi u logistici zatvorili pogone - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Automobilska kompanija Stelantis, koja je u Rusiji proizvodila i prodavala brendove Pežo, Sitroen, Opel, Džip i Fijat, saopštila je danas da je obustavila proizvodnju u svojoj ruskoj fabrici zbog logističkih problema i sankcija uvedenih Moskvi.

Stelantis, četvrti najveći svetski proizvođač automobila, koji u Rusiji poseduje zajedničku fabriku sa japanskim proizvođačem automobila Micubišijem u gradu Kaluga, imao je udeo od samo 1,0 posto na ruskom tržištu automobila pre aprilskog zatvaranja pogona, izveštava Rojters.

"Imajući uvidu rapidno svakodnevno povećanje unakrsnih sankcija i logističke teškoće, Stelantis je obustavio svoje proizvodne operacije u Kalugi kako bi osigurao punu usklađenost sa svim sankcijama i zaštitio svoje zaposlene“, navodi se u saopštenju kompanije.

Veliki broj stranih kompanija najavio je privremeno zatvaranje prodavnica i fabrika u Rusiji ili je izvestio da trajno napušta tu zemlju nakon što je Rusija 24. februara započela "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini.

Iz Stelantisa su još krajem marta nagovestili da će uskoro morati da zatvore fabriku u Kalugi jer joj ponestaje delova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis