Novac

Stiže državna pomoć - ko može da računa na 10.000 dinara koje će biti isplaćene u petak

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

16:26

Stiže državna pomoć - ko može da računa na 10.000 dinara koje će biti isplaćene u petak
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zaposlenima u socijalnim ustanovama u petak će biti isplaćena državna pomoć i to po 10.000 dinara, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Novac će dobiti negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno domovima za stare, zaposleni na održavanju higijene.

Ovu isplatu najavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je gostujući na RTS-u. Predsednik je tada rekao da će oko 7.980 zaposlenih dobiti pomoć i naveo da, kada je davana pomoć zdravstvenim radnicima, zaposleni u ustanovama socijalne zaštite novac nisu dobili i da je ovo dug države prema njima.

profimedia

 

Podsetimo, polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara. Državna pomoć sleduje i mladima, a pravo na novih 100 evra državne pomoći imaju devojke i mladići od 16 do 29 godina. Kako je ranije najavljeno, novac će biti isplaćen u junu.

Svi mladi koji su već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala, nova ne treba da se prijavljuju ponovo. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo. Prijava za njih će biti u druoj polovini maja, a obavljaće se elektronski, preko portala Uprave za trezor.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis