Privreda

Sutra počinje prijava za subvencije za fiskalne kase - uplata novca svakih nedelju dana, po redosledu prijava

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

10:49

Sutra počinje prijava za subvencije za fiskalne kase - uplata novca svakih nedelju dana, po redosledu prijava
Sutra počinje prijava za subvencije za fiskalne kase - uplata novca svakih nedelju dana, po redosledu prijava - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poreski obveznici se od sutra preko sajta Poreske uprave mogu prijavljivati za dobijanje državnih subvencija za nabavku novih fiskalnih uređaja i prelazak na novi model fiskalizacije. Prema uredbi Vlade Srbije, kojom je regulisana ova pomoć države, prijavljivanje će trajati do kraja januara sledeće godine, a privrednicima će biti uplaćivano po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po svakom prodajnom mestu i po 100 evra po fiskalnom uređaju.

Obveznicima koji nisu u sistemu PDV-a biće uplaćivani iznosi veći za 20 odsto.

Ministar finansija Siniša Mali je ranije za Tanjug objasnio da se neće čekati da istekne vreme prijavljivanja, već će privrednicima novac biti uplaćivan svake nedelje, kako se budu prijavljivali.

Time će se, prema rečima ministra Malog, izbeći da privrednici imaju bilo kakvo dodatno finansijsko opterećenje za uvođenje novih fiskalnih uređaja.

Država je za pomoć privredi za prelazak na novi sistem fiskalizacije izdvojila šest milijardi dinara.
Kao uređaji će moći da se koriste i mobilni telefoni, tableti, računar. Prelazni period za uvođenje novog modela će trajati od 1. novembra do kraja aprila, kada će se paralelno primenjivati i novi i stari mode,l a od 1. maja svi poreski obveznici biće dužni da pređu na novi model fiskalizacije.

Preporuka za vas

Novi izgled fiskalnih računa - Poreska uprava objavila vodič za e-fiskalizaciju

Komentari (0)

Biznis