Region

Nikola Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2024

-

21:00

Nikola Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke
Nikola Šobot kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke - Copyright RTRS/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Šobot, načelnik je Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, biće kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima, odlučeno je na sednici Gradskog odbora stranke.

Lokalni izbori 2024. biće prvi izbori koji će se sprovesti po Izbornom zakonu Republike Srpske, rekao je predsednik RS i SNSD Milorad Dodik nakon sednice Gradskog odbora stranke na kojoj je odlučeno o imenu kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Šobot je poručio da veruje u uspeh SNSD-a i pobedu na predstojećim lokalnim izborima, kao i da je njegov cilj da Banjaluku vrati u okvire pristojnosti, stručnosti i legalnosti, prenosi Srna.

On je naveo da mu kao mladom čoveku i vanstranačkom kandidatu predstavlja veliku čast i potvrdu njegovog dosadašnjeg rada to što mu je ukazano poverenje da predstavlja najjaču političku partiju u Srpskoj.

"Isto tako, predstavlja i veliku obavezu. Radujem se zajedničkom radu", rekao je Šobot na sednici GO SNSD-a Banjaluka.

Tanjug/SRNA/Branislav Zdrinja

 

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik uveren je Šobot pravi kandidat za gradonačelnika Banjaluke i zahvalio mu na opredeljenju da uđe u "tešku bitku koja nije nimalo laka".

"Imaš iza sebe organizaciju koja je respektabilna, najjača, koja je opstajala godinama u teškim okolnostima, jačala", rekao je Dodik na sednici.

On je naglasio da je Šobot neko ko se u potpunosti može identifikovati sa Banjalukom – od detinjstva do poslovnog uspeha.

"To u politici nije nebitno. On je čovek sa najvišim obrazovnim i akademskim kvalifikacijama", istakao je Dodik.

On je dodao da je SNSD pokazao sposobnost da može da pruži priliku mlađem kadru, i poručio da će se povući onda kada te mlađe generacije preuzmu Republiku Srpsku i kada bude siguran da je Republika u pravim rukama.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa