Region

Bečić: Pokušaj ustavnog puča, građani su glasali za promene, ne za prevaru

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2022

-

16:11

Bečić: Pokušaj ustavnog puča, građani su glasali za promene, ne za prevaru
Bečić: Pokušaj ustavnog puča, građani su glasali za promene, ne za prevaru - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

U Crnoj Gori je prethodnih dana i nedelja na sceni najava klasičnog pokušaja ustavnog puča, gaženja najvišeg pravnog akta, izborne volje građana i svih postulata demokratije, poručio je predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Reagujući na inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore, koju je podneo GP URA Dritana Abazovića sa delom opozicionih parlamentarnih partija, Bečić se obratio građanima i poručio da nikada neće izdati narod kome služi.

"Građani Crne Gore su 30. avgusta (2020. godine) glasali za promenu, a ne za prevaru. Crna Gora glasala je za suštinske promene, odbacivanje loših i pogubnih praksi koje su trajale 30 godina, a čiji su nosioci bili DPS i njegovi sateliti, politički poslušnici, medijske sluge i mafijaški saradnici", napisao je Bečić na fejsbuk profilu Demokratske Crne Gore, na čijem je čelu.

U opišrnom saopštenju, Bečić je poručio da oni koji su se, kako je naveo, kleli dda sa DPS-om Mila Ðukanovića neće ići u bilo kakve varijante, a samo mesec dana tvrdili da sa ovakvim DPS-om neće nikada imati bilo šta, nude takvom DPS-u da mu prinesu na tacni slobodarske glasove građana Crne Gore i da zajedno formiraju parlamentarnu većinu.

"Kada spojite političku prevaru, političko licemerstvo, politički nemoral, politički kukavičluk i političku izdaju dobijate veliku narodnu izdaju. Izdaju epskih razmera. Izdaju veka. Izdaju kakvu ne pamti Crna Gora", poručio je Bečić.

Ako, kako ističe, izdaja narodne volje dovede do toga da ponovo bude opozicioni poslanik, biće mu, kaže, čast da nastavi da predvodi nepokolebljivi i hrabri narod Crne Gore svih vera i nacija.

"Ako vas nije sramota, izdajte narod, znaće narod da to prepozna", poručio je Bečić podnosiocima inicijative.

Ministar pozvao Abazovića da podnese ostavku

Ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakov Milatović pozvao je potpredsednika izvršne vlasti zaduženog za koordinaciju službi bezbednosti i lidera GP URA Dritana Abazovića da podnese ostavku, zbog pokušaja rušenja vlade u kojoj je.

Milatović je na svom tviter nalogu napisao da ovaj poziv upućuje u svoje i ime aktuelnih ministara, jer smatraju da bi to bilo etički.

"Imajući u vidu da je potpredsednik vlade Dritan Abazović podneo inicijativu za rušenje vlade sa onima koji su odgovorni za moralno i ekonomsko posrnuće Crne Gore, o čemu je i sam bezbroj puta govorio, smatramo da je etički da podnese ostavku u vladi koju ruši", napisao je Milatović.

Poslanici Građanskog pokreta URA i opozicionih partija, ukupno 31 poslanik, inicirali su danas glasanje o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore. Kako se navodi u inicijativi, smatraju "jednim od osnovnih postulata savremene demokratije" da se Vladi proveri podrška u parlamentu, prenosi RTCG.

Inicijativu su potpisali poslanici koalicije "Crno na bijelo", Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te deo poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Među potpisnicima nema poslanika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Da bi inicijativa uspela neophodno je da za nju glasa 41 poslanik. Trenutno sa URA i SNP i opozicijom došlo bi se do 49 poslanika koji su za pad aktuelne vlade premijera Zdravka Krivokapića.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa