Region

"Kralj kriptovaluta" Do Kvon saslušan u Crnoj Gori: Negirao optužbe o finansiranju Milojka Spajića

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

08:40

"Kralj kriptovaluta" Do Kvon saslušan u Crnoj Gori: Negirao optužbe o finansiranju Milojka Spajića
"Kralj kriptovaluta" Do Kvon saslušan u Crnoj Gori: Negirao optužbe o finansiranju Milojka Spajića - Copyright Prinstscreen YouTube/Coinage

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Južne Koreje Do Kvon opužen u Crnoj Gori, izjavio je tokom saslušanja u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) da nije finansirao političku kampanju predsednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

Do Kvonov advokat Goran Radić izjavio je da je Do Kvon saslušan u svojstvu građanina u vezi sa boravkom u Crnoj Gori, dešavanjima od kako je u pritvoru i "naravno za ono famozno pismo oko kojeg se stvorila i afera", prenosi RTCG.

"Ono što se pominjalo u medijima o eventualnim nezakonitim transakcijama, od toga nema ništa. Nikakve veze on nema ni sa finansiranjem nekakve političke kampanje Spajića. To je decidno negirano i to jednostavno nije istina", rekao je Rodić.

Tanjug/AP/Risto Božović

 

Do Kvon je ispitivan o okolnostima slanja pisma premijeru, ministru pravde i Specijalnom tužiocu i on je pred tužiocem decidno negirao da je imao bilo kakvu novčanu transakciju izvršenu prema Milojku Spajiću i da nije, na bilo koji način, učestvovao u nezakonitom finansiranju njegove političke kampanje, kako se to spekulisalo prethodnih deset dana u medijima, rekao je Rodić.

RTCG prenosi da su kombinovane transakcije od oko sedam miliona dolara napravljene sa "kripto novčanika" južnokorejskog državljanina Do Kvona, dok se on nalazio u zatvoru Spuž.

Profesor Dževu Čo iz Seula, koji preko godinu dana prati Kvonove aktivnosti, kaže da je to bilo moguće jedino ukoliko je nekadašnji "kralj kriptovaluta" imao pristup internetu ili je u tajnosti podatke predavao nekom drugom.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa