Evropa

Nemačka stranka AfD otkazala kongres zbog koronavirusa

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2021

-

18:09

Nemačka stranka AfD otkazala kongres zbog koronavirusa
Nemačka stranka AfD otkazala kongres zbog koronavirusa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ultradesničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD) koja se protivi restriktivnim merama zbog koronavirusa, otkazala je za decembra planirani stranački kongres zbog porasta broja obolelih od kovida-19.

Poslednjih dana Nemačka beleži rekordan broj novozaraženih a pređena je i brojka od 100.000 preminulih od početka pandemije.

Kolideri AfD-a saopštili su da su odluku o odlaganju stranačke konferencije, planirane za 11. i 12. decembar, doneli iz osećaja "dužnosti i odgovornosti za članove, delegate, ali naročito zbog svih u AfD".

Više istaknutih članova AfD zaraženi su koronavirusom, a nekoliko regionalnih zvaničnika je i preminulo od posledica infekcije, prenosi AP.

Dvadesetak poslanika nije moglo da prisustvuje plenarnoj sednici prvog zasedanja novoizabranog Bundestaga u oktobru, zbog toga što odbili da pokažu sertifikat o vakcinaciji odnosno o oporavku od korona virusa ili negativan test.

Ankete pokazuju da se pristalice AfD protive restriktivnim epidemiološkim merama, za razliku od onih koji podržavaju druge nemačke stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa