Evropa

Bajdenova administracija ponovo upozorila Peking: Ne iskorištavajte poslovne prilike nastale zbog sankcija Rusiji

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

23:57

Bajdenova administracija ponovo upozorila Peking: Ne iskorištavajte poslovne prilike nastale zbog sankcija Rusiji
Bajdenova administracija ponovo upozorila Peking: Ne iskorištavajte poslovne prilike nastale zbog sankcija Rusiji - Copyright Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena upozorila je ponovo Peking da ne iskorišćava poslovne prilike koje proizlaze iz sankcija Rusiji, kao i da ne pomaže Moskvi da izbegne kontrolu izvoza i da ne obavlja zabranjene finansijske transakcije.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je novinarima da će zemlje G7 uskoro objaviti jedinstven odgovor kako bi osigurale da Rusija ne može da izbegne sankcije Zapada uvedene zbog njenog napada na Ukrajinu uz pomoć Kine ili bilo koje druge zemlje, prenosi agencija Rojters.

"To nije konkretno o Kini, ali će se primenjivati na svaku značajnu ekonomiju i odluke bilo koje od tih ekonomija koje pokušaju da donesu," poručio je Salivan. On je rekao da je američka vlada prenela ovu poruku Kini i da "očekujemo sličnu komunikaciju Evropske unije i pojedinih evropskih zemalja."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa