Evropa

Graničari sa Zmijskog ostrva koji su odbili da se predaju na slobodi, razmenjeni za zarobljene ruske mornare

Komentari

Autor: Euronews

25/03/2022

-

16:43

Graničari sa Zmijskog ostrva koji su odbili da se predaju na slobodi, razmenjeni za zarobljene ruske mornare
Zmijsko ostvo - Copyright Tanjug AP/Maxar Technologies via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski graničari koje su ruske trupe zarobile prilikom napada na Zmijsko ostrvo razmenjeni su za ruske ratne zarobljenike, saopšteno je iz Kijeva.

Iz Ukrajinskog parlamenta rečeno je da je 19 osoba oslobođeno u zamenu za ruske mornare, i da je to bila prva razmena ratnih zarobljenika pod naredbom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

"Ukrajina je zamenila 11 ruskih mornara koje smo spasili sa potopljenog broda blizu Odese za 19 ukrajinskih mornara. Među njima je bilo i onih koji su privukli međunarodnu pažnju time što su odbili ruske pozive da se predaju", objavio je ukrajinski parlament na Tviteru.

Sudeći prema audio zapisu koji je obišao svet, graničari na Zmijskom ostrvu odbili su da se predaju ruskim trupama uprkos upozorenjima da će doći do krvoprolića i bespotrebnih žrtava. Na istom zapisu čuje se i kako Ukrajinci razgovaraju međusobno, a nakon toga psuju ruske vojnike, preneo je Euronews.

Prvobitno, ukrajinski zvaničnici su objavili da je svih 13 graničara poginulo prilikom ovog ruskog napada, ali su se kasnije pojavile informacije da su oni zapravo zarobljeni. Rusija je sve vreme poricala da su graničari mrtvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa