Evropa

Rusija zapretila napadima na Kijev, upozorila SAD i NATO da ne prevoze oružje

Komentari

Autor: Fonet, Tanjug

14/04/2022

-

09:47

Rusija zapretila napadima na Kijev, upozorila SAD i NATO da ne prevoze oružje
Tanjug/AP/Vadim Zamirovsky - Copyright Tanjug/AP/Vadim Zamirovsky

veličina teksta

Aa Aa

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da će ruske vojne snage napasti delove Ukrajine, uključujući Kijev, ako se nastave napadi na rusku teritoriju.

"Vidimo pokušaje sabotaže i otvaranje vatre ukrajinskih snaga na ciljeve na teritoriju Ruske Federacije", rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konačenkov, prenosi Index. 

Ako se takvi događaji nastave, upozorio je, ruska vojska će izvesti udare na mesta gde se donose odluke, uključujući i Kijev, od čega se dosad uzdržavala. 

Pored ovoga, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je saopštio i da će se američka i vozila NATO koja prevoze oružje na ukrajinskoj teritoriji smatrati legitimnim vojnim metama.

"Svaki pokušaj Zapada da nanese značajnu štetu ruskoj vojsci ili njenim saveznicima u Ukrajini biće oštro suzbijan", dodao je on u intervjuu za TASS.

Kako je objasnio, "Amerikancima i njihovim zapadnim saveznicima pružena je prilika da shvate da će njihovi pokušaji da uspore rusku specijalnu operaciju i da nanesu maksimalnu štetu ruskoj vojsci i njenim saveznicima biti oštro zaustavljeni".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa