Evropa

Grčka uručila protest Ukrajini posle pada aviona sa oružjem

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2022

-

17:51

Grčka uručila protest Ukrajini posle pada aviona sa oružjem
Grčka uručila protest Ukrajini posle pada aviona sa oružjem - Copyright EPA/ACHILLEAS CHIRAS, TSOYTSAS LASKARIS, AP/Giannis Papanikos

veličina teksta

Aa Aa

Atina je danas uputila zvaničnan protest Ukrajini posle pada na severu Grčke ukrajinskog teretnog aviona Antonov An-12BK, koji je prenosio naoružanje, prenosi Katimerini.

Avion je poleteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale u pokušaju da prinudno sleti.

Temistoklis Demiris, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Grčke uručio je notu ambasadoru Ukrajine u Atini Serhiju Šutenku u kojoj je naglasio da su grčke vlasti morale biti unapred obaveštene o prirodi tereta.

Osam članova posade aviona kojim je upravljala ukrajinska kompanija poginulo je u nesreći nakon koje su eksplozije trajale dva sata. Zvanična Atina je prethodno saopštila da će uložiti protest Srbiji jer je trebalo da od Beograda ima ranije informacije o prirodi tereta ukrajinskog aviona Antonov An-12BK, koji je leteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale, preneo je Katimerini pozivajući se na diplomatske izvore.

Navedeno je da će po nalogu ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa, ambasador Grčke u Srbiji uručiti odgovarajući demarš, u vezi sa potrebom da Beograd obavesti grčku stranu o prirodi tereta aviona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa