Evropa

Dve osobe stradale u oluji u Italiji: Vetar duvao brzinom od 140 kilometara na sat

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2022

-

22:55

Dve osobe stradale u oluji u Italiji: Vetar duvao brzinom od 140 kilometara na sat
Venecija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe poginule su prilikom pada drveća u centralnoj Italiji, kada su snažne oluje pogodile nekoliko regiona posle višenedeljnih izuzetno visokih temperatura, saopštile su italijanske spasilačke službe.

Navodi se da su muškarac i žena nasmrt zgnječeni drvećem u odvojenim incidentima u Toskani, dok su četiri osobe povređene kada je drvo palo u kampu u istom regionu, prenosi Rojters.

"Razorni talas zahvatio je Toskanu", rekao je predsednik regiona Eugenio Ðani u saopštenju, u kojem je najavljeno vanredno stanje u oblasti bogatoj umetničkim vrednostima.

profimedia

 

Dodaje se i da su jaki vetrovi bacali velike suncobrane kafea preko čuvenog trga San Marko u Veneciji, dok su sa susednog zvonika odleteli delovi zida.

Vetar je duvao više od 140 kilometara na sat u nekim delovima severne Italije, nanevši štetu plažama u Liguriji i Toskani, rekli su meteorolozi.

Italijanska jedinica civilne zaštite saopštila je da će loše vremenske prilike tokom noći zahvatiti jug i izdala upozorenja za petak za 11 od 20 regiona u zemlji, prenosi Rojters.

Oluja je danas zahvatila i Sloveniju - snažan vetar rušio je drveće i onosio krovove, a više osoba je povređeno.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa