Evropa

Novinarka Ovsjanikova sa ćerkom napustila Rusiju, advokat potvrdio da su u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2022

-

16:14

Novinarka Ovsjanikova sa ćerkom napustila Rusiju, advokat potvrdio da su u Evropi
Novinarka Ovsjanikova sa ćerkom napustila Rusiju, advokat potvrdio da su u Evropi - Copyright Twitter/ФБК

veličina teksta

Aa Aa

Bivša novinarka ruske državne televizije Marina Ovsjanikova, koja se javno usprotivila ruskom napadu na Ukrajinu, pobegla je sa ćerkom iz Rusije, potvrdio je danas njen advokat.

Ovsjanikova je široj javnosti postala poznata kada je u martu, nakon početka rata u Ukrajini, uživo u programu televizije prošetala s natpisom "Ne ratu".

Sredinom jula u blizini Kremlja održala je protest, na kojem je nosila transparent "Putin je ubica. Njegovi vojnici su fašisti", posle čega je smeštena u kućni pritvor.

Optužena je za distribuciju lažnih informacija o ruskim oružanim snagama zbog kojih bi mogla da bude osuđena na 10 godina zatvora.

"Ovsjanikova i njena ćerka su otišle iz Rusije nekoliko sati pošto su napustile adresu na kojoj je ona bila u kućnom pritvoru. Sada su u Evropi", rekao je njen advokat Dmitrij Zahvatov, prenosi Gardijan.

On je dodao da su obe dobro i da "čekaju trenutak kada će o tome moći da pričaju javno, što zasad nije sigurno". Zahvatov je ranije rekao da je Osjanikova stavljena na rusku poternicu zbog izbegavanja kućnog pritvora.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa