Evropa

Na granici Poljske i Belorusije u toku pretraga močvare u potrazi za preminulim migrantima nakon pronalaska tri tela

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2023

-

20:48

Na granici Poljske i Belorusije u toku pretraga močvare u potrazi za preminulim migrantima nakon pronalaska tri tela
Na granici Poljske i Belorusije u toku pretraga močvare u potrazi za preminulim migrantima nakon pronalaska tri tela - Copyright Tanjug AP/Czarek Sokolowski

veličina teksta

Aa Aa

Poljski zvaničnici pretražili su danas močvare na granici sa Belorusijom nakon što su tri tela pronađena u oblasti gde hiljade migranata sa Bliskog istoka i Afrike pokušavaju da uđu u Evropsku uniju.

Smrt jemenskog lekara blizu granice, gde zimske temperature često padaju ispod nule, potvrđena je 7. januara, preneo je Rojters.

Identitet druge dve osobe, pronađene juče i danas još nije potvrđen, ali su verovatno i oni bili migranti, navela je Grupa Granica, koalicija nevladinih organizacija koja pomaže migrantima na granici.

Ana Mihalska, portparolka granične straže, izjavila je da su im na granici vojnici kazali da možda ima još preminulih.

"Možda ima još tela, pa mi pretražujemo područje. Policija, graničari i vojska su uključeni u potragu", rekla je ona.

Graničari su zabeležili 530 pokušaja prelaska iz Belorusije od početka godine, a Grupa Granica dobila je 121 poziv za pomoć i pomogla 84.

Za pojedine od njih "put" se završio smrću. Prema podacima granične službe, od avgusta 2021. na poljskoj strani granice život je izgubilo 14 ljudi. Grupa Granica procenjuje da su preminule 33 osobe. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa