Izbori 2022

Dačić o protestima ispred RIK-a: Umesto da čestitaju pobednicima, gubitnici žele da izazovu haos i nerede

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

22:14

Dačić o protestima ispred RIK-a: Umesto da čestitaju pobednicima, gubitnici žele da izazovu haos i nerede
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Protest ispred Republičke izborne komisije predstavljaju skandalozan očajnicki pokušaj opozicije da prikrije svoj ubedljivi izborni poraz, ocenio je večeras lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

On je u izjavi Tanjugu poručio da, umesto da čestitaju pobednicima, "gubitnici žele da izazovu haos i nerede, kako je i najavljeno pre izbora".

"Pobeda Aleksandra Vučića je ubedljiva i ogromna, kao i ostvareni rezultati vladajuće koalicije na parlamentarnim i beogradskim izborima", istakao je Dačić.

Podsetio je da je opozicija imala 120.000 članova i 120.000 zamenika clanova u proširenom sastavu svih biračkih odbora, kao i 8.000 clanova i 8.000 zamenika članova u stalnom sastavu, plus 8.000 i 8.000 zamenika clanova u ime predsednickog kandidata koji nije učestvovao na parlamentarnim izborima.

"Dakle, opozicija je imala 272.000 članova i zamenika članova biračkih odbora koji su učestvovali ravnopravno u svim izbornim radnjama, između ostalog i u brojanju glasova i utvrđivanju rezultata. Zato su besmislene tvrdnje da je bilo izborne krađe. Pobeda je čista i velika", rekao je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town