Aktuelno iz kulture

Objavljen novi trejler za "Matriks: Uskrsnuća" - Šta je san, a šta stvarnost?

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

07/12/2021

-

14:25

Objavljen novi trejler za "Matriks: Uskrsnuća" - Šta je san, a šta stvarnost?
Objavljen novi trejler za "Matriks: Uskrsnuća" - Šta je san, a šta stvarnost? - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Objavljen je novi trejler za dugoočekivani četvrti nastavak popularne franšize "Matriks", sa osvrtom na događaje iz prethodna tri dela. 

U trejleru, koji je poslednji pre premijere filma, prepliću se uzbudljivi akcioni kadrovi i emotivni trenuci između Nea i Triniti, koji se sada nalaze u novoj simulaciji.

Pored novog trejlera, iz Warner Bros. stigla je i potvrda jedne teorije o liku kog igra Čopra Džonas - njen lik je odrasla verzija lika Sati iz filma "Matriks: Revolucija". Nju takođe vidimo u novom trejleru, ali samo na kratko.

U filmu igraju i Lanbert Vilson, Džejda Pinket Smit i Danijel Bernart, a od glumaca koji se po prvi put pojavljuju u "Matriks" franšizi, imaćemo priliku da vidimo Nila Patrika Herisa, Džonatana Grofa i Prijanku Čopru Džonas.

Poznato je i to da će umesto Lorensa Fišburna Morfijus biti Jaija Abdul Matin Drugi.

Fišburn je nedavno za Collider na pitanje da li se umorio od pitanja hoće li ga biti u četvrtom "Matriksu" odgovorio rečima:

"Nisam u narednom 'Matriksu', a zašto - to ćete morati da pitate (rediteljku) Lanu Vačovski, jer ja nemam odgovor na to pitanje". 

Aleksandar Hemon i Dejvid Mičel napisali su scenario sa Lanom Vačovski, koja je napisala i režirala originalnu trilogiju sa svojom sestrom Lili, koja je odlučila da ne radi na četvrtom filmu. Prema rečima Lili, u vreme kada se došlo na ideju da se radi još jedan film o "Matriksu", suočavali su se sa gubitkom roditelja i za nju je bilo previše da se nosi sa tim i istovremeno vrati na ono što je već radila.

S druge strane, Lana je izjavila da je srećna i zahvalna što su se likovi iz "Matriksa" vratili u njen život i što ima priliku ponovo da radi sa briljantnim prijateljima.

"Mnoge ideje koje smo Lilli i ja istraživale pre 20 godina o našoj stvarnosti, čini se da su sada postale aktuelnije, relevantnije", kazala je za Variety rediteljka kad je najavljeno da će se raditi četvrti "Matrix".

"Matrix" trilogija se završila 2003. godine, mirom između ljudi i mašina, dajući ljudima mogućnost da u potpunosti napuste Matrix. Međutim, i Neo i Triniti umiru u poslednjem filmu - Triniti u sudaru lebdeće letelice, a Neo nakon borbe u kojoj uništava agenta Smita. Ali šta se dogodilo nakon što je Neo umro? Da li je moguće da je njegova svest vraćena u Matrix posle dogovora sa robotima o okončanju rata?

Odgovore na ta pitanja svet bi trebalo da dobije 22. decembra, za kad je zakazana premijera filma "Matrix: Resurrections".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura