Aktuelno iz kulture

Dve polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene posle 55 godina

Komentari

Autor: Guardian

23/02/2022

-

23:54

Dve polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene posle 55 godina
Džimi Hendriks - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni gitarista Džimi Hendriks je pre svirke u Engleskoj 1967. godine pocepao na dva dela stranicu papira sa rukom ispisanim tekstom pesme "51st Anniversary", kako bi dao autograme svojim obožavateljkama.

Dve polovine papira sa Hendriksovim rukopisom i potpisom spojene su sada posle 55 godina, objavio je Guardian.

Hendriks je sa svojim bendom "Jimi Hendrix Experience" svirao pomenute godine u Batu. Bilo je to 20. februara, kada su igrom slučaja nastupili jer je Čak Berij otkazao svoj nastup.

Pred sam početak svirke, dve lokalne tinejdžerke su uspele da dođu do vrata bekstejdža sa željom da dobiju autogram od gitariste. Hendriks, pošto nije imao prazan papir pri ruci, pocepao je stranicu iz svoje beležnice sa pesmama i podelio na dva dela, tako da se potpisao zajedno sa članovima benda - bubnjarem Mičom Mičelom i basistom Noelom Redingom.

Na pocepanoj stranici bio je rukom ispisan tekst pesme "51st Anniversary" koja je samo tri nedelje kasnije objavljena kao B strana hit singla "Purple Haze", Hendriksovog drugog u karijeri koji je osvojio britansku top listu.

Prijateljice su se tokom života udaljile, a njihove različite puteve pratila je podeljena Hendriksova pesma.

Međutim, prošle godine se jedna od njih obratila prodavnici rokenrol suvenira "Tracks Limited" sa sedištem u Lankaširu kako bi dala na procenu svoj deo sa autogramima.

Na zahtev "Tracksa", ona je uspela da pronađe nekadašnju prijateljicu koja je, takođe, sačuvala svoj deo stranice.

"Postoji izuzetno malo sačuvanog rukopisa Džimija Hendriksa, a još je manje onih koje su potpisali Džimi i druga dva člana njegovih Experiemce", kazao je Pol Vejn u ime "Tacksa".

Žene su ostale anonimne, ali su obe pristale da prodaju po svoj deo ispisane pesme sa autogramima čija se vrednost procenjuje sada na petocifreni iznos. Rukopis koji je spojen nakon 55 godina uskoro će biti ponuđen na prodaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu