Aktuelno iz kulture

Jasna Đuričić povodom srpske premijere filma "Heroji radničke klase": Verujem u hepiend za dobre junake

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2022

-

17:49

Jasna Đuričić povodom srpske premijere filma "Heroji radničke klase": Verujem u hepiend za dobre junake
Jasna Đuričić povodom srpske premijere filma "Heroji radničke klase": Verujem u hepiend za dobre junake - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Nakon svetske premijere na 72. festivalu u Berlinu, film Miloša Pušića "Heroji radničke klase" biće prikazan večeras na 50. Festu u okviru Glavnog takmičarskog programa.

Drama koja ispituje kako se u zemljama u tranziciji gradi i u kakvom su položaju radnici koji u potrazi za poslom lutaju od gradilišta do gradilišta i od jednog do drugog propalog preduzeća biće na programu i sutra u Dvorani kulturnog centra.

"Heroje radničke klase" publika može videti i poslednjeg dana Festa, 6. marta, kada su organizovane dve projekcije u Jugoslovenskoj kinoteci i bioskopu Fontana.

Jasna Đuričić u ovom filmu tumači glavnu ulogu - Lidiju koja radi za kontroverznog građevinskog investitora. Zadatak joj je da kontroliše grupu građevinskih radnika na novootvorenom gradilištu.

Radnici su nezadovoljni svojim položajem i pokušavaju da se izbore za svoja prava. Situacija se komplikuje, a borba za radnička prava postaje borba za život i smrt. Lidija mora da se opredeli na čijoj je strani.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"U moru nesreće i tuge koja nas okružuje, postoji negde i neka pobednica, kao što je moj lik Lidija. S tim u vezi je osmišljen taj hepiend, naivno i optimistično možda, ali je potrebno. Želim da verujem da se na kraju tim dobrim junacima nešto lepo dešava, a to je inače jedna imaginacija koja pruža publici priliku da mašta šta se desilo dalje", kazala je glumica na konferenciji za medije.

Ðuričić je, podsetimo, nedavno za ulogu u fimu "Quo Vadis, Aida?" Jasmile Žbanić proglašena za najbolju evropsku glumicu. U filmu "Heroji radničke klase" igraju i Boris Isaković, Predrag Momčilović, Aleksandar Ðurica, Filip Ðurić, Stefan Beronja Cile, i drugi.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

Reditelj Miloš Pušić se danas prisetio svojih prvih odlazaka na Fest u vreme kada su dolazili veliki svetski reditelji koje je on maštao da upozna.

"Uvek je Fest bio važan i veliki događaj. Posebno mi je sada drago što naš film ima srpsku premijeru baš na jubilarnom 50. Festu, uzbuđenje je veliko", izjavio je autor, a ovde možete pročitati šta je nedavno izjavio u razgovoru za Euronews Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura