Aktuelno iz kulture

Traži se dvojnica Kejt Midlton za novu sezonu "Krune"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Variety

30/04/2022

-

11:37

Traži se dvojnica Kejt Midlton za novu sezonu "Krune"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kreatori serije "Kruna" traže glumicu koja "neodoljivo" podseća na vojvotkinju od Kembriža Kejt Midlton za narednu sezonu ove popularne i nagrađivane serije.

U pozivu za kasting, u koji je imao uvid Variety, navodi se da kreatori traže "izuzetno mladu glumcu koja bi mogla da igra Kejt Midlton".

"Ovo će biti dobra uloga u nagrađivanoj drami, i tražimo jaku fizičku sličnost", stoji u pozivu za audiciju.

Prošlog meseca objavljen je i poziv za glumce koji su zainteresovani da igraju princa Vilijama i princa Harija.

Tanjug/Dominic Lipinski /Pool Photo via AP

Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu posvećenu princezi Dajani 1. jula 2021, na dan kada bi ona napunila 60 godina

Vest da se traže glumci za novu sezonu, obradovala je fanove širom sveta, koji će biti u prilici da premijerno epizode iz sezone 5 gledaju od novembra na platformi Netflix.

Kako je za sada planirano, šesta sezona trebalo bi da počne sa snimanjem ovog avgusta u Velikoj Britaniji.

Iako producenti ni sada ne otkrivaju radnju nastavka, sudeći po objavi za kasting može se očekivati da će epizode šeste sezone govoriti o periodu kada je 19-godišnji princ Vilijam studirao na Univerzitetu Sent Endrju u Škotskoj, gde je i upoznao buduću suprugu Kejt. Navodno, Vilijam je shvatio da je upravo Kejt žena njegovog života nakon što se ona pojavila na modnoj pisti u prozirnoj crnoj haljini na humanitarnoj studentskoj reviji.

Takođe, u nastavku se može očekivati još uzbudljivih događaja iz 2001. godine, budući da je tada princ Hari "uhvaćen" kako, navodno, "redovno konzumira marihuanu i alkohol", nakon čega ga je otac poslao na rehabilitaciju. Britanski tabloidi su tada izveštavali i o tome da su oba britanska princa, baš kao i Kejt Midlton bili stalni gosti londonske klupske scene.

Vilijam i Midlton su nakratko raskinuli 2007, pre nego što su se pomirili i potom venčali u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 2011.

Podsetimo, u petoj sezoni serije "Kruna" Elizabet Debicki pojaviće se kao princeza Dajana, dok je Dominik Vest u ulozi princa Čarlsa.

Priča pete sezone počinje 1992, godinom koja se verovatno može smatrati i prelomnom kada je u pitanju privatni život istaknutih članova kraljevske porodice. Troje od četvoro dece kraljice Elizabete razišlo se od svojih partnera, a niz neprijatnosti i skandala dospelo je u žižu javnosti, pa su sve to bile nove okolnosti i situacije s kojima je britanska kruna trebalo da se suoči.

Svakako, u fokusu radnje biće i razvod princa Čarlsa i princeze Dajane 1996. godine, a kako je ranije najavljeno, scenaristi su posebnu pažnju posvetili kontroverznom intervjuu iz 1995. koji je sa princezom Dajanom vodio, sada bivši novinar BBC Martin Bašir.

Za sada nije poznato da li će u ovoj sezoni biti prikazana i Dajanina smrt 1997. ili će pak fatalna saobraćajna nesreća biti tema naredne, šeste i ujedno poslednje sezone "Krune".

"Kruna" je premijerno prikazana 2016. godine, a ideja autora je bila da kroz pojedine i prelomne periode prikaže britansku kraljevsku porodicu i vladavinu kraljice Elizabete II.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura