Aktuelno iz kulture

Dani života na slobodi: Nova knjiga Žarka Lauševića "Padre, idiote!"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/05/2022

-

15:57

Dani života na slobodi: Nova knjiga Žarka Lauševića "Padre, idiote!"
E-Stock - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Ti prvi dani, nedelje, van zatvorskih zidina, spuških, zabelskih, ili onih najsumornijih, u Centralnom zatvoru, mogli bi da stanu u jedan jedini Arsenov stih: "Kao poslije bolesti, opet učim jesti, hodati..."

Ovako počinje knjiga "Padre, idiote!" glumca i pisca Žarka Lauševića u izdanju beogradske Hipatie. Posle tri knjige ispovesti pod zajedničkim podnaslovom "Dnevnik jedne robije", proslavljeni umetnik  u ovoj knjizi ispisuje dane svog života na slobodi posle više od četiri godine i sedam meseci provedenih u nekoliko zatvora Crne Gore i Srbije.

"Šta je sačekalo Žarka Lauševića kada je stigao u Beograd? Kako je i zbog čega otišao u Njujork? Pred čitaocima će se naći izuzetno zanimljiva, provokativna i dokumentarno uverljiva ispovest koja se čita u dahu, poput svih prethodnih knjiga ovog autora", navodi se u saopštenju izdavačke kuće Hipatie.

Promo

 

 

Promocija knjige "Padre, idiote!" biće održana 26. maja u 19 časova u Studentskom kulturnom centru. O knjizi će govoriti Svetlana Bojković, Muharem Bazdulj, Petar Božović, Nebojša Dugalić, i Radmila Stanković. Moderator Ivan Ivanović.

Preporuka za vas

Snimaju se "Heroji Halijarda": Laušević i Božović u filmu o herojskoj ulozi Srbije u Drugom svetskom ratu

Komentari (0)

Kultura