Aktuelno iz kulture

"Rajski grad": Džon Travolta i Brus Vilis ponovo zajedno na velikom platnu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

13/10/2022

-

11:01

"Rajski grad": Džon Travolta i Brus Vilis ponovo zajedno na velikom platnu
"Rajski grad": Džon Travolta i Brus Vilis ponovo zajedno na velikom platnu - Copyright Prinstscreen YouTube/Rotten Tomatoes Trailers

veličina teksta

Aa Aa

Brus Vilis i Džon Travolta ponovo će biti zajedno u filmu, prvi put od kultnog ostvarenja "Petparačke priče" (1994). Reč je o ostvarenju "Paradise City" koji će svetsku premijeru imati 11. novembra.

"Rajski grad", kako bi mogao da se prevede naziv ovog filma, jedan je od poslednjih koje je Vilis snimio, nakon što se povukao iz sveta glume zbog afazije.

Režiju potpisuje Čak Rasel, a pored Vilisa i Travolte u ovom ostvarenju igraju i Stiven Dorf, Blejk Džener i Praja Lundberg.

U zvaničnom sinopsisu stoji: "Kada je lovac na ucenjene glave Ijan Svon (Brus Vilis) upucan i proglašen mrtvim pošto je nestao u vodama Mauija, njegov sin Rajan (Džener), bivši partner (Dorf) i lokalna detektivka (Lundberg) krenuli su da pronađu njegove ubice. Nakon što im je pretio nemilosrdni moćni posrednik (Travolta), čini se da su Rajan i njegov tim bez mogućnosti, sve dok ih ekskurzija u strogo čuvanu ostrvsku zajednicu Paradise City ne ujedini sa nepredviđenim saveznikom", navodi se u zvaničnom sinopsisu ovog ostvarenja.

Iako su Vilis i Travolta ranije zajedno igrali u ostvarenjima "Look Who’s Talking" (1989) i "Look Who’s Talking Too" (1990), u kojima je Vilis pozajmljivao glas bebi, jedini put kada su se zajedno pojavili pred kamerom bilo je u Tarantinovom klasiku. 

Podsećamo, porodica glumca nedavno je obavestila javnost da on pati od afazije, stečenog poremećaja govora, koji nastaje kao posledica moždanog oštecenja.

"Kao porodica želeli smo da podelimo da je naš voljeni Brus imao neke zdravstvene probleme i da mu je dijagnostikovana afazija, koja utiče na kognitivne sposobnosti. On će zbog toga napraviti pauzu u glumačkoj karijeri koja mu je značila mnogo", naveli su u saopštenju.

Pre nego što se saznalo za Vilisovu bolest, mediji su naširoko spekulisali o tome zašto se filmska legenda povukla iz produkcije velikih blokbastera i počela da snima niskobudžetne filmove. 

Jedan takav je "Beli slon" koji je letos premijerno prikazan u bioskopima i na striming servisu AMC +.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura