Reflektor

Serija "Red i zakon" ponovo stiže na male ekrane: Nakon više od 11 godina pauze, snima se 21. sezona

Komentari

Autor: Deadline

29/09/2021

-

23:05

Serija "Red i zakon" ponovo stiže na male ekrane: Nakon više od 11 godina pauze, snima se 21. sezona
Serija "Red i zakon" ponovo stiže na male ekrane: Nakon više od 11 godina pauze, snima se 21. sezona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čuvena američka kriminalistička drama, serija "Red i zakon" (u originalu: Law & Order), posle više od 11 godina pauze dobija svoju 21. sezonu.

"Malo je stvari u životu koje su ostvarenje san. Ovo je moja", kazao je kreator serije i producent Dik Volf povodom zvaničnog saoštenja televizijske mreže NBC da će se pred publikom naći 21. sezona originalne serije "Red i zakon".

Kako prenosi Deadline, radnja novih epizoda vratiće se osnovnom zapletu i pratiće policajce koji istražuju zločine i okružne tužioce koji sudski gone osumnjičene da su počinili određeni zločin. Za sada nije poznat datum premijernog emitovanja, a očekuje se da publika na malim ekranima ponovo vidi neke od glumačkih zvezda ove serije čija je radnja smeštena u Njujorku. 

Nedavno je britanski glumac Vini Džouns u razgovoru za Guardian otkrio da u Njujorku snima "Red i zakon" sa Kristoferom Melonijem, za koga je kazao da je legenda u glumačkom svetu.

Serija je premijerno počela da se prikazuje 13. septembra 1990. godine, a poslednja epizoda je bez nagoveštaja da je u pitanju kraj emitovana 24. maja 2010. Odmah po ukidanju serije, Volf je pokušao da pronađe nov dom, ali su svi pokušaji propali i malo ko se nadao da će NBC odlučiti da sada ponovo na male ekrane vrati ovu originalnu priču.

Serija je bila čak 50 puta nominovana za nagrade "Emi", osvajajući 1997. nagradu za najbolju televizijsku dramu. Radnja serije je, kako se navodi, često bila zasnovana na pravim slučajevima ili je pak bila inspirisana novinskim tekstovima. Iako su se tokom godina smenjivali razni glumci, među onima koji su se najduže "zadržali" su Stiven Hil (1922-2016), Džeri Orbak (1935-2004), Sem Voterston, Džesi L. Martin, Endži Harmon, Kris Not, Džil Henesi.

profimedia

 

"Red i zakon" je u međuvremenu postala produktivna serijska franšiza ("Law&Order: LA", "Law&Order: Paris", "Law&Order: Criminal Intent"...), dok se "Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve" i dalje se emituje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura