Reflektor

Slobodna zona Junior: Prijava za edukativni program za mlade "Hrabri razgovori" produžena do 31. oktobra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2021

-

16:58

Slobodna zona Junior: Prijava za edukativni program za mlade "Hrabri razgovori" produžena do 31. oktobra
Slobodna zona Junior - Copyright Slobodna zona Junior

veličina teksta

Aa Aa

Konkurs za mlade uzrasta od 20 do 26 godina za učešće u Radionicama za facilitaciju dijaloga  "Hrabri razgovori" produžen je do 31. oktobra.

Radionice su deo projekta "Naše razlike su naša snaga", koji se realizuje u okviru edukativnog programa Slobodna zona Junior.

"Poziv je otvoren za omladinske radnike i radnice, članove i članice omladinskih organizacija i kancelarija za mlade, a naročito za pripadnike nacionalnih manjina, kao i sve one koji bi želeli da se bave vršnjačkom edukacijom na temu interkulturnog dijaloga i ljudskih prava, a koji imaju između 20 i 26 godina", navodi se iz tima Slobodna zona Junior.

Radionice za facilitaciju dijaloga biće organizovane za ukupno 60 mladih koji će pohađati program u 4 grupe od po 15 polaznika/ca i održavaće se onlajn i uživo, radnim danima u večernjim časovima i (ili) vikendima u periodu između druge polovine novembra i februra. Deo radionica koji će se izvoditi uživo biće realizovan jedan vikend u januaru ili februaru na Paliću.

Polaznice i polaznici radionica dobiće besplatnu obuku o strategijama konstruktivne komunikacije, facilitaciji grupnih razgovora, kritičkoj i umetničkoj analizi filma, interkulturalnosti i medijskoj pismenosti.

Trening će polaznicima i polaznicama omogućiti sticanje veština za moderaciju razgovora uz projekcije dokumentarnih filmova, a uključiće i demonstraciju stečenih veština na projekcijama dokumentarnih filmova nastalih u okviru Kampa angažovanog dokumentarnog filma Slobodne zone Junior.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra do ponoći, a svi zainteresovani mogu se prijaviti, popunjavanjem formulara na sajtu slobodnazona.rs. Program je u potpunosti besplatan i svi troškovi biće pokriveni od strane organizatora.

O rezultatima užeg izbora kandidata koji će biti pozvani na onlajn intervju, prijavljeni će biti obavešteni najkasnije do 10. novembra.

"Hrabri razgovori" imaju za cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura