Reflektor

Ruskinje uvređene, traže izvinjenje od produkcije serije "I tek tako..." zbog ponižavanja i nepoštovanja

Komentari

Autor: Jutarnji list

02/02/2022

-

21:14

Ruskinje uvređene, traže izvinjenje od produkcije serije "I tek tako..." zbog ponižavanja i nepoštovanja
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nastavak kultne serije "Seks i grad" naljutio je ruske gledaoce širom sveta jer, kako navode, HBO Maks primenjuje dvostruke aršine u pogledu inkluzivnosti i političke korektnosti.

Ruska dijaspora u Sjedinjenim Američkim državama, prenosi Jutarnji list, pokrenula je i peticiju na change.org, tražeći zvanično izvinjenje od produkcije i kreatora serije "I tek tako..." za koje kažu da su licemerni.

A razlog negodovanja ruskih gledaoca je odnos koji Keri Bredšo, koja živi u najelitnijem delu Menhetna, ima sa novom komšinicom koja se doselila u prizemlje zgrade. Ona je mlada, "otkrivenih ramena" i sa predivnim nakitom, pa na neki način predstavlja svojevrsnu verziju Keri iz devedesetih godina.

Mlada komšinica se zabavlja do kasno u noć, ljubi sa zgodnim muškarcima na teresi... Ali Keri je zaokupljena samo jednim pitanjem: "Odakle toj ženi novca da živi u stanu u elitnom delu Menhetna?"

Odgovor na pitanje daće joj njena prijateljica, agentkinja za nekretnine.

"Pa ona je ruska prostitutka", odgovara joj prijateljica, dodajući da je to "tipičan scenario" kada su u pitanju skupe nekretnine i njihovi stanari.

I upravo je ova replika, izgovorena u osmoj epizodi nastavka serije "Seks i grad" pokrenula lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

"Mi smo žene koje govore ruski i koje su bile uvređene kada su odgledale epizodu. Žene koje govore ruski su vredne, obrazovane i inteligentne. Poruka koju ste emitovali je tako uvredljiva, ponižavajuća i puna nepoštovanja. One pokušavaju da se otarase ovog užasnog stereotipa. One vredno rade, uče i izdržavaju svoje porodice, a vi ih u jednoj od svojih serija opušteno nazivate kurvama", napisao je portparol emigrantske zajednice.

Uvređeni Rusi preplavili su sekciju sa komentarima na Instagramu HBO striming servisa. Koristeći heštegove #metoorussia i #metoorussian, oni optužuju mrežu za netoleranciju i dvostruke standarde. S druge strane, HBO je prema nekim korisnicima bila zauzeta uklanjanjem komentara, ali očigledno nisu bili dovoljno brzi da uklone sve negativne komentare.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura