Reflektor

Jovan Milovanović jazz quartet objavio prvi singl "Daisy People Music"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/04/2022

-

13:13

Jovan Milovanović jazz quartet objavio prvi singl "Daisy People Music"
Jovan Milovanović jazz quartet objavio prvi singl "Daisy People Music" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

U iščekivanju albuma "Away from you" beogradskog džez gitariste i kompozitora Jovana Milovanovića, a koji će biti objavljen 20. maja u izdanju američke izdavačke kuće "Shifting Paradigm Records" iz Mineapolisa, objavljen je prvi singl "Daisy People Music" kojim se samo nagoveštava stil i zvuk celine albuma.

"Daisy People Music je analogija na album Branford Marsalis-a pod nazivom Crazy People Music. Izlomljena melodijska linija na sopran saksofonu i ritmični bluesy B deo su svojevrsni omaž Branford Marsalisu i muzici sa tog albuma. S obzirom da Daisy znači bela rada i da simbolizuje nešto detinjasto i dečiju igru tako treba i doživeti ovu kompoziciju", kaže Milovanović.

Pored njega, jazz quartet čine izvanredni srpski džez muzičari - Kristijan Mlačak na sopran i tenor saksofonu, Milan Nikolić na kontrabasu i električnom basu, i Aleksandar Cvetković na bubnjevima.

Promo/Luka Milovanović

 

Jovan Milovanović je diplomirao džez kompoziciju na Berklee koledžu za muziku. Tokom studija imao je veliku čast da njegove kompozicije koncertno izvodi Berklee College Big Band Orchestra kao i da uživo izvodi svoje kompozicije sa sjajnim muzičarima, kao što su Dayna Stephens, Llibert Fortuny, Ferenc Nemeth, Daniele Camarda...

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura