Nauka

Virdžin Galaktik do sada prodao sto karata za putovanja u svemir po ceni od 450.000 dolara

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2021

-

23:57

Virdžin Galaktik do sada prodao sto karata za putovanja u svemir po ceni od 450.000 dolara
Virdžin Galaktik do sada prodao sto karata za putovanja u svemir po ceni od 450.000 dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija za svemirska putovanja Virdžin Galaktik objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po ceni od 450.000 dolara, preneli su američki mediji.

Prethodno je ta firma sveukupno prodala oko 600 rezervacija po ceni od 200.000 do 250.000 dolara. Nova cena "dobro je prihvaćena", navodi se u saopštenju firme koja podseća da joj je cilj da proda 1.000 karata pre pokretanja prvog komercijalnog leta krajem 2022. godine.

"Idemo prema periodu poboljšanja flote s jasnim planom o tome na koji nacin povećati izdržljivost, pouzdanost i predvidljivost naših letelica za komercijalne usluge tokom sledeće godine", rekao je Majkl Kolglezijer, izvršni direktor Virdžin Galaktika. "Potražnja za svemirskim putovanjima jako je velika, a mi upravo prodajemo karte brže nego što smo očekivali", dodao je.

Osnivač kompanije britanski preduzetnik Ričard Brenson prvi je milijarder koji se 11. jula vinuo u svemir letelicom vlastite privatne firme. Realizovao je to pre Džefa Bezosa koji je u svemir poleteo nešto kasnije u raketi Nju Šepard napravljenoj u njegovoj kompaniji Blu Oridžin.

Preporuka za vas

Slavne ličnosti čekaju red za put u svemir: Bred Pit, Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet rezervisali karte
Ko je Ričard Brenson, čovek koji je ušao u istoriju letom u svemir – direktor škole mu je rekao: "Ili ćeš u zatvor, ili ćeš biti milijarder"

Komentari (0)

Magazin