Poznati

Od trudnoće tokom veze sa Džastinom Timberlejkom do brijanja glave: Najšokantnija priznanja iz memoara Britni Spirs

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

18/10/2023

-

19:05

Od trudnoće tokom veze sa Džastinom Timberlejkom do brijanja glave: Najšokantnija priznanja iz memoara Britni Spirs
Britni Spirs - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britni Spirs najavila je svetu memoare pod nazivom "Žena u meni" (The Woman in Me) koji bi trebalo da se nađu u američkim knjižarama 24. oktobra. "Pop princeza" u svojoj prvoj knjizi otkriva detalje svojih životnih uspona i padova koji su tokom njene dugogodišnje karijere često privlačili pažnju medija i javnosti.

Najavljujući svoju knjigu, Britni je već otkrila neke šokantne pojedinosti, uključujući i podatak da je tokom veze sa pop zvezdom Džastinom Timberlejkom imala abortus. 

Predstavljamo vam neke delove Britnine biografije koje je pevačica do sada objavila:

Prekid trudnoće tokom veze sa Džastinom Timberlejkom

Britni tvrdi da je tokom veze sa Džastinom Timberlejkom zatrudnela, ali da je ubrzo abortirala. 

Par se upoznao još dok su kao tinejdžeri bili u "Miki Maus Klubu", a kako pevačica otkriva, prvi put su se poljubili u igri istine i izazova uz pesmu Dženet Džekson.

Tanjug AP/Chris Gardner, File

 

U vezi su bili od 1999. do 2002. godine kada su bili jedan od najpopularnijih parova. U memoarima otkriva da je trudnoća bila iznenađenje, ali da za nju nije bila tragedija. 

"Mnogo sam volela Džastina. Uvek sam očekivala da ćemo nas dvoje jednog dana imati porodicu", navela je pevačica.

Međutim, pevač "definitivno nije bio srećan zbog trudnoće". Rekao je da su premladi i da "ne želi da bude otac", tvrdi Britni.

Ona je prekinula trudnoću, ali kaže da to ne bi učinila da je ta odluka zavisila samo od nje.

"Do danas je to jedna od najstrašnijih stvari koje sam iskusila u životu", napisala je pevačica.

Tanjug AP/Gallery Books via AP

 

Britni je kasnije dobila dvojicu sinova - Prestona (18) i Džejdena (17) sa svojim drugim mužem Kevinom Federlinom, koji žive sa ocem.

Timberlejk je trenutno u braku sa glumicom Džesikom Bil s kojom ima dva sina, ali još nije komentarisao Britnine navode.

Obrijala je glavu u znak protesta

Britni je 2007. dospela na naslovne strane tabloida, nakon što je snimljena kako brije glavu. Mnogi su pisali da je to znak njenog nestabilnog mentalnog stanja, ali pevačica sada kaže da je to bio njen znak suprotstavljanja načinu na koji su se drugi odnosili prema njoj.

profimedia

 

"Bila sam odmeravana dok sam odrastala. Gledali su me odozgo i odozdo i govorili mi šta misle o mom telu još od kako sam bila tinejdžerka. Brijanje glave bio je moj način da se suprotstavim. Međutim, pod starateljstvom sam shvatila da su ti dani iza mene. Morala sam da pustim kosu i vratim se u formu. Morala sam da idem rano u krevet i uzimam bilo koje lekove koje bi mi dali", tvrdi Britni.

Ona je napisala i da je i od oca dobijala pogrdne komentare na račun izgleda.

"Dok su kritike na račun mog tela u novinama bile bolne, bolele su još više kad su poticale od mog oca. Neprestano mi je govorio da izgledam debelo i da moram nešto da uradim po tom pitanju. Radila bih ponešto od kreativnih stvari tu i tamo, ali tu više nije bilo moje srce. Što se tiče moje strasti prema pevanju i igranju, u tom trenutku to je bila smejurija", navela je pevačica.

Počela je da pije alkohol u osmom razredu i to s majkom

Britni tvrdi da je sa majkom Lin išla na putovanja i da su pile koktele. 

"Volela sam što sam mogla da povremeno pijem s mamom. Nismo pile kao što je to radio moj otac. Kad bi on pio, postajao je sve depresivniji i gasio se. Mi smo bile srećnije, življe i radoznalije", piše Britni.

Postala je "robot" dok je bila pod starateljstvom

Britni je nakon nekoliko izliva besa u javnosti i neartikulisanog ponašanja stavljena pod starateljstvo 2008, a njen otac Džejmi je od tada punih 13 godina donosio sve važne odluke umesto nje.

profimedia

 

Starateljstvo je okončano 2021. nakon što je Britni pred sudom tvrdila da je reč o aranžmanu organizovanom na njenu štetu.

"Postala sam robot. Ali ne samo robot - neka vrsta deteta-robota", napisala je ona.

"Postala sam toliko infantilizovana, da sam izgubila delove onoga što je činilo da se osećam kao u svojoj koži. Konzervatorstvo mi je oduzelo ženstvenost, od mene napravilo dete. Postala sam više entitet, nego osoba na javnoj sceni. Oduvek sam osećala muziku u svojim kostima i krvi, a oni su mi to ukrali... Bila je to smrt moje kreativnosti", navela je pevačica u memoarima.

I dok je starateljstvo obično namenjeno najranjivijim članovima društva, Britni je radila non-stop. 

"Postigla sam mnogo tokom vremena kada sam navodno bila nesposobna da se brinem o sebi. Ponekad sam mislila da je gotovo smešno kako sam dobila nagrade za album koji sam snimila dok sam navodno bila toliko onesposobljena, da je morala da me kontroliše moja porodica", kaže zvezda.

Ona smatra da bi u slučaju, da su joj njeni staratelji dozvolili da živi svoj život, ona "sledila svoje srce i izašla iz svega toga na pravi način". 

"Umesto toga, trinaest godina osećala sam se kao senka same sebe", kaže Britni.

Podsećamo, Britni je nakon serije nervnih slomova 2007. godine proglašena opasnom po sebe i okolinu, a sud je njenom ocu kao i specijalizovanoj firmi za staranje o neuračunljivim licima, prepustila starateljstvo nad životom pevačice. Takav aranžman obično se nametne ljudima koji više ne mogu da donose odluke za sebe, najčešće starim i bolesnim, ali je činjenica da je Britni i godinama nakon što je izgubila kontrolu nad svojim životom, nastavila da radi i privređuje, iako ništa od zarađenog novca nije mogla da troši prema svojoj volji.
 
Iako je godinama pokušavala da se oslobodi tog aranžmana, javnost je prvi put čula njenu stranu priče u julu 2021. godine, kada je pred sudom iznela niz optužbi na račun svog oca, tvrdeći da joj je starateljstvo uskratilo osnovna ljudska prava.

Džejmi Spirs se u septembru dobrovoljno povukao sa mesta staratelja nad njenom imovinom, a sud je u Britninu korist presudio 13. novembra prošle godine.

Od nedavno, pažnju javnosti privukao je njen brak sa glumcem Semom Ašgarijem, ali se par rastao pre nekoliko meseci.

Komentari (0)

Magazin