Poznati

I ostatak "Prijatelja" oprostio se od Metjua Perija: "Stvorili smo porodicu od šest potpunih neznanaca"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2023

-

17:56

I ostatak "Prijatelja" oprostio se od Metjua Perija: "Stvorili smo porodicu od šest potpunih neznanaca"
I ostatak "Prijatelja" oprostio se od Metjua Perija: "Stvorili smo porodicu od šest potpunih neznanaca" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle Kortni Koks i Meta Leblanka i ostatak glumačkog ansambla kultne serije "Prijatelji" oprostio se od preminulog kolege Metjua Perija. 

"Ovo me je duboko povredilo", napisala je Dženifer Aniston na Instagramu, uz fotografiju na kojoj se zajedno osmehuju i prikaz poruka koje su razmenili telefonom. 

"To što sam te zasmejao ulepšalo mi je dan", napisao joj je svojevremeno Peri, a ona mu je odgovorila: "Oh prvi od hiljade puta".

"To što sam morala da se oprostim od našeg Metija probudilo je u meni ludački talas emocija koji nikad ranije nisam iskusila. Svi mi iskusimo gubitak u nekom trenutku svog života. Gubitak života ili gubitak ljubavi. Biti u stanju da zaista prođete kroz tu tugu omogućava vam da osetite trenutke radosti i zahvalnosti što ste nekoga tako duboko voleli. A mi smo njega duboko voleli", napisala je Aniston.

Prema njenim rečima, Peri je bio deo "našeg DNK".

"Uvek je bilo nas šestoro. Bila je to porodica koju smo odabrali i koja je zauvek promenila tok onoga ko smo i kako će naš životni put izgledati. Meti je znao da je voleo da zasmejava ljude. I kao je i sam rekao, kad nije čuo smeh, mislio je da će umreti. Njegov život je doslovno od toga zavisio. I to mu je baš polazilo za rukom. Sve nas je zasmejavao i to jako", prisetila se Aniston.

Peri, koji se proslavio ulogom Čendlera i u velikoj meri definisao humor "Prijatelja", preminuo je 28. oktobra u 54. godini života. Uzrok smrti se još ispituje.

Aniston, koja je bila izuzetno bliska prijateljica Periju, zaključila je svoju objavu rečima: "Meti, mnogo te volim i znam da si sada u miru bez ikakvog bola. Svaki dan razgovaram sa tobom i ponekad mogu da te čujem kako kažeš: 'Možeš li biti luđa?' Počivaj mali brate. Uvek si mi ulepšavao dan". 

Švimer: "Imao si srce"

Dejvid Švimer, koji je tumačio lik Čendlerovog prijatelja, šuraka i bivšeg cimera Rosa, takođe je objavio fotografiju sa seta "Prijatelja". 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Schwimmer (@_schwim_)

 

"Meti, hvala ti na deset neverovatnih godina smeha i kreativnosti. Nikad neću zaboraviti besprekorni tajming tvog humora i način na koji si ga isporučivao. Mogao si izgovarati najobičniju repliku i izvrtati je prema svojoj volji, što je dovodilo do nečega potpuno originalnog i neočekivano smešnog da je to zadivljujuće. I imao si srce. S kojim si bio vrlo darežljiv i delio ga s nama, tako da smo mogli da stvorimo porodicu od pet potpunih neznanaca", napisao je Švimer.

Odabrao je, kaže, omiljenu fotografiju sa snimanja, koja prikazuje njegov omiljeni trenutak sa Perijem. 

"Sada čini da se smešim i tugujem u isto vreme. Zamišljam te negde gore u istom belom odelu, sa rukama u džepovima, kako gledaš okolo i kažeš: 'Jel bi moglo biti imalo više oblaka?', zaključio je on.

Kudrou: "Hvala što si se pojavljivao na poslu i kad nisi bio dobro"

U svom oproštaju od kolege i prijatelja, glumica Lisa Kudrou, koja je tumačila lik Fibi, prisetila se kako su nedugo pošto su snimili pilot epizodu, na Perijev predlog, igrali poker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

"Hvala ti što si me tako jako zasmejavao onim što kažeš, da su me boleli mišići i suze mi lile svakodnevno. Hvala ti što si otvorio srce na šest načina u odnosima koji su zahtevali kompromise i mnogo 'razgovora'", napisala je Kudrou.

Dotakla se takođe Perijeve istorije sa bolešću zavisnosti. 

"Hvala što si se pojavljivao na poslu i kad nisi bio dobro i što si i tad bio potpuno  briljantan. Hvala ti za najboljih deset godina koje neko može da dobije. Hvala ti što si mi verovao. Hvala ti za sve ono što sam o dobroti i ljubavi naučila poznavajući te. Hvala ti na vremenu koje sam provela s tobom, Metju", zaključila je Kudrou.

Podsećamo, od glumca su se na dirljiv način već oprostili Kortni Koks, koja je igrala Čendlerovu devojku i zatim suprugu Moniku i Met Leblank koji je igrao lik njegovog najboljeg prijatelja Džoija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin