Poznati

Potpredsednik Evropske komisije moli Tejlor Svift da apeluje na mlade Evropljane da glasaju

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

14:05

Potpredsednik Evropske komisije moli Tejlor Svift da apeluje na mlade Evropljane da glasaju
Potpredsednik Evropske komisije moli Tejlor Svift da apeluje na mlade Evropljane da glasaju - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Evropske komisije Margaritis Šinas zamolio je danas američku pevačicu Tejlor Svift da apeluje na mlade u Evropi da glasaju na predstojećim izborima za Evropski parlament.

On je to rekao na konferenciji za novinare navodeći da niko ne mobiliše mlade bolje od drugih mladih osoba, poput Svift, koja će u vreme izbora od 6. do 9. juna biti na evropskoj turneji, prenosi Politiko.

"Mladi su ti koji mogu da mobilišu mlade ljude da učestvuju, više nego komesari. A ko bi više odgovarao zadatku od ličnosti godine časopisa 'Tajm'? Nadam se da će neko iz njenog medijskog tima pratiti ovu konferenciju za novinare i preneti joj naš zahtev", rekao je Šinas.

Podsticanje mladih da glasaju za Svift ne bi bilo novo, budući da je prošlog septembra podstakla 272 miliona pratilaca na Instagramu da se registruju za glasanje, nakon čega je za samo nekoliko sati to uradilo više od 35.000 njenih pratilaca.

Šinas je istovremeno izrazio nadu da će Svift isto moći da uradi za Evropsku uniju.

"Visok nivo učešća mladih Evropljana ključan je za demokratiju", rekao je Šinas i naglasio da će Svift imati koncert u Parizu 9. maja - na Dan pobede.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin