Poznati

Vojvotkinja od Jorka o dijagnozi raka kože: Šokirana sam, ali sam dobro raspoložena

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

12:27

Vojvotkinja od Jorka o dijagnozi raka kože: Šokirana sam, ali sam dobro raspoložena
Vojvotkinja od Jorka o dijagnozi raka kože: Šokirana sam, ali sam dobro raspoložena - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson (64) izjavila je danas da je ''u šoku'', nakon što joj je dijagnostikovan maligni oblik raka kože, ali da je dobro raspoložena.

"Naravno da je još jedna dijagnoza raka bila šok, ali ja sam dobro raspoložena i zahvalna na brojnim porukama ljubavi i podrške. Neverovatno sam zahvalna medicinskim timovima koji su me podržali kroz oba ova iskustva sa rakom i klinici Mejrlajf što su se nežno brinuli o meni proteklih nedelja, dajući mi vremena za oporavak'', rekla je Fergusonova, prenosi Rojters.

Sara Ferguson, bivša supruga brata kralja Čarlsa Trećeg, princa Endrjua, saopštila je da joj je nedavno dijagnostifikovan maligni melanom, nakon što je prošlog leta saznala da ima rak dojke i nakon što je prošla mastektomiju.

Ona se od princa Endrua razvela 1996. godine, nakon čega je  izgradila karijeru spisateljice, ali je i dalje bliska s Endruom i živi s njim u porodičnoj kući u Vindzoru.

Njoj je otkriven maligni melanom, nakon što je uklonila nekoliko mladeža, ali se za jedan ispostavilo da je kancerogen.

Ona će proći kroz dodatne provere kako bi se utvrdilo da li je kancer dijagnostikovan u ranoj fazi, rekao je ranije njen portparol. 

"Njen dermatolog zatražio je da se nekoliko uklonjenih mladeža analizira u isto vreme dok je vojvotkinja bila podvrgnuta rekonstruktivnoj operaciji nakon mastektomije, a jedan od njih je identifikovan kao kancerogeni. Očigledno je da je nova dijagnoza, posle kancera dojke uznemirujuća, ali je vojvotkinja ostala u dobrom raspoloženju", rekao je portaprol.

Komentari (0)

Magazin