Poznati

Tejlor Svift preti da će tužiti Džeka Svinija zbog toga što prati njene avione

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

10:11

Tejlor Svift preti da će tužiti Džeka Svinija zbog toga što prati njene avione
Tejlor Svift - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka pevačica Tejlor Svift preti tužbom studentu Džeku Sviniju koji vodi nekoliko naloga na društvenim mrežama koji prate kretanje privatnih aviona javnih ličnosti, za koje tvrdi da zagađuju životnu sredinu, objavio je Vašington post.

Portparolka pevačice Tri Pejn rekla je za Gardijan da se prema postovima koje objavljuje Svini može tačno videti kada i gde je bila njegova klijentkinja.

Pejn je ranije rekla za Vašington post da su kritike sa kojima se Svift suočava zbog korišćenja privatnog aviona netačne jer ona često pozajmljuje avion da ga koriste drugi. Svini (21) je za rekao da je pismo pravnog tima Tejlor Svift koje je njemu upućeno verovatno taktika zastrašivanja i da je došlo tek nakon negodovanja javnosti zbog toga što ona često koristi privatni avion i na taj način zagađuje životnu sredinu. 

Fejsbuk i Instagram su nedavno blokirali Svinijeve naloge na društvenim mrežama koji prate aktivnosti privatnog aviona Svift, uz obrazloženje da krše pravila o privatnosti.

Svini  je godinama pratio kretanje aviona javnih ličnosti i koristio javno dostupne podatke Federalne uprave za civilno vazduhoplovstvo (FAA), zbog čega je dobio Forbsovu nagradu.

Advokati Tejlor Svift su u decembru optužili Svinija da se bavi "uhođenjem i uznemiravanjem" .

Svift se poslednjih godina suočila sa nekoliko progonitelja. Jedan 33-godišnji muškarac optužen je za uhođenje i uznemiravanje prošlog meseca nakon što se neprilično ponašao u blizini njenog doma u Njujorku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin