Poznati

Bajden se našalio na račun teorija zavere o "nameštanju" rezultata Superboula: Baš kao što smo isplanirali

Komentari

Autor: Huffington Post

14/02/2024

-

08:29

Bajden se našalio na račun teorija zavere o "nameštanju" rezultata Superboula: Baš kao što smo isplanirali
Džo Bajden - Copyright AP/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden našalio se na račun teorija zavere da je rezultat finala Superboula delo "duboke države". 

Bajden je na društvenoj mreži "Tviter/X" nakon pobede "Kanzas Siti Čifsa" u finalu nacionalnog takmičenja u američkom fudblau objavio mim poznat kao "Mračni Brendon" na kom se vidi kako mu iz očiju izbijaju crveni laseri i uz to napisao: "Baš kao što smo smo isplanirali". 

Ova šala usledila je nakon optužbi konzervativaca da je najgledaniji sportski događaj "namešten" i to s ciljem da se Tejlor Svift, inače devojka jednog od igrača "Kanzas Siti Čifsa" Trevisa Kelsa, pridobije za kampanju demokrata u predstojećim izborima.

 

 

Teorija zavere delimično je zasnovana na tome što je broj fanova "Čifsa" drastično povećan, nakon što je Svift počela redovno da prisustvuje utakmicama kako bi podržavala vog partnera. Konzervativci tvrde da bi zbog toga pevačica, zajedno sa Kelsom, mogla da iskoristi svoje medijsko prisustvo da utiče na milione ljudi da glasaju za demokrate na predsedničkim izborim.

Iako se Svift koja je trenutno jedna od najvećih zvezda sveta još nije izjasnila koga će podržati na izborima, ranije je govorila protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, koji će najverovatnije biti Bajdenov protivnik na prededničkim izborima. 

Tramp je i sam reagovao na glasine i u nedelju objavio na društvenoj mreži "Truth Social" da "nema šanse" da bi Tejlor Svift podržala "najgoreg i najkorumpiranijeg predednika u istoriji naše zemlje". 

U svojoj objavi Tramp je preuzeo zasluge za usvajanje Zakona o modernizaciji muzike 2018. koji je izmenio pravila licenciranja i muzičkih nadoknada za izvođače. 

"Ona ne bi pokazala odsustvo lojalnosti prema čoveku koji joj je pomogao da zaradi tako mnogo novca", napisao je bivši predsednik.

Kakav je uticaj Tejlor Svift na predstojeće izbore?

Ma šta mislili o glasinama da je Superboul "namešten" zbog predstojećih izbora, postoji mnogo razloga da se veruje da bi popularnost pop pevačice Tejlor Svift mogla da se pretvori u političku snagu. Naime, nedavno je u anketi Njuzvika 18 odsto američkih birača reklo da će verovatnije glasati za kandidata kojeg popularna pevačica podrži.

Tanjug/AP Photo/Matt Rourke/Profimedia

 

Da je njen uticaj kao javne ličnosti veliki, potvrđuje i još jedna  činjenica. Naime, Svift je u septembru pozvala svoje fanove na Instagramu da se registruju, nakon toga je Vote.org prijavio iznenadnih 35.000 registracija. 

Da se o njoj razmišlja u političkom kontekstu povrđuje i vest da je Bela kuća podržala Svift prošle nedelje, kada je američki Kongres pozvao kompanije društvenih mreža da preduzmu akcije nakon što su se lažne slike pevačice širile na platformi X. 

Više o sprezi industrije zabave i politike u Americi možete pročitati u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Magazin