Poznati

Novi sajt princa Harija i Megan Markl izazvao rasprave: Kako vojvoda i vojvotkinja od Saseksa mogu da koriste titule

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

14:03

Novi sajt princa Harija i Megan Markl izazvao rasprave: Kako vojvoda i vojvotkinja od Saseksa mogu da koriste titule
Evan Agostini/Invision/AP - Copyright Evan Agostini/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan pokrenuli su novu veb stranicu Sussex.com, koju su nazvali po svojim titulama vojvode i vojvotkinje od Saseksa, i na kojoj stoji njihov grb, dok je izjava da služe monarhiji izostala.

Izvor blizak paru demantovao je tvrdnje da oni pokušavaju da ožive medijsku karijeru kroz korišćenje titule i branio taj potez jer, kako je istakao, oni su "vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i to je njihovo prezime", prenosi Dejli mejl.

Drugi su, ipak, upozorili da bi veb stranica, koja uključuje biografije o paru i popis njihovih nedavnih aktivnosti, mogla da izazove negodovanje Bakingemske palate.

"Imaće pravih problema zbog korišćenja titule Saseks. To je dinastička titula i ako ima bilo kakvog nagoveštaja komercijalizma u vezi sa njom, stranica će morati da bude ugašena. Prosto je zapanjujuće da oni ne vide koliko je taj potez neprijatan", rekao je neimenovani izvor.

Novi sajt sadrži biografije para i opisuje princa Harija kao "humanitarca, vojnog veterana, borca za mentalno zdravlje i aktivistu za zaštitu životne sredine".

Vojvotkinja Megan je okarakterisana kao feministkinja i borac za ljudska prava i jednakost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin