Poznati

Mads Mikelsen: Sve najbolje i Depu i Dikapriju

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2021

-

19:47

Mads Mikelsen: Sve najbolje i Depu i Dikapriju
Mads Mikelsen: Sve najbolje i Depu i Dikapriju - Copyright EPA/ETTORE FERRARI

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda Oskarom nagrađenog filma "Another Round" Mads Mikelsen uskoro će se naći u ulozi čarobnjaka Gelerta Grindelvolda u trećem nastavku "Fantastičnih zveri", koju je u prethodna dva dela ove franšize tumačio Džoni Dep.

Vorner Bros tražio je od Depa da napusti "Zveri", nakon što je izgubio tužbu za klevetu protiv jednog britanskog tabloida, koji je objavio da je glumac bio nasilnik u braku sa njegovom bivšom ženom Amber Herd.

"U smislu posla, ova uloga je super interesantna. Međutim, šokantna je, s obzirom na to da dolazi nakon svega što se dogodilo, što je jako tužno", rekao je Mikelsen za portal Entertejnment Vikli.

"Oboma im želim sve najbolje. Ovo su vrlo tužne okolnosti. Nadam se da će se oboje vratiti u formu vrlo brzo", dodao je on.

Premijera trećeg dela franšize snimljene prema knjigama J. K. Rouling, koje prate svet čarobnjaka pre dolaska Harija Potera,  zakazana je za jul 2022.

Rimejk s potpisom Dikaprija

Nakon uspeha Mikelsenovog filma "Another Round", produkcijska kuća Leonarda Dikaprija zatražila je prava za snimanje rimejka tog filma na engleskom jeziku.

Mikelsen kaže da jedva čeka da vidi kako će rimejk izgledati.

"Uvek je teško snimati rimejk, ali s druge strane, razumem zašto to žele, jer iako bi mnogo ljudi možda moglo da pogleda original, mislim da to nije tako veliki broj. Ali imam osećaj da je mnogo Amerikanaca gledalo ovaj film, tako da će rimejk sigurno biti interesantan", rekao je glumac.

Oskar obeležen tragedijom

Samo četiri dana pre početka snimanja filma "Another Round", ćerka reditelja Tomasa Vinterberga, koja je trebalo da igra dete Mikelsenovog lika u filmu, poginula je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći. Zato je reditelj u svom emotivnom govoru prilikom preuzimanja Oskara, njoj posvetio nagradu.

Leonardo Dikaprio bi trebalo da igra Mikelsenovog lika Martina, koji u ovoj komediji-drami sa svojim kolegama profesorima počinje da eksperimentiše sa pićem, kako bi istražili kako će to uticati na njihove živote.

"Svi kažu: 'Zar neće tome drugačije pristupiti u Americi'. Možda hoće, a možda ne. Mislim da je film o tome kako prihvatiti i promeniti život. Ako to pogode, mogu imati neku slobodu s alkoholom", rekao je danski glumac.

Komentari (0)

Magazin