Poznati

Britni Spirs postigla nagodbu sa ocem dve godine nakon kraja starateljstva

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2024

-

14:15

Britni Spirs postigla nagodbu sa ocem dve godine nakon kraja starateljstva
Britni Spirs - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka pevačica Britni Spirs je postigla nagodbu sa svojim ocem Džejmijem, koji je imao starateljstvo i kontrolu nad njenim životom, saopštili su njihovi advokati. 

Advokati pop zvezde i njenog oca nisu otkrili uslove nagodbe. Džejmi Spirs je dobio starateljstvo, kontrolu nad ćerkinim ličnim i profesionalnim poslovima u starateljstvu dodeljenom po sudskom nalogu 2008. godine.

Pevačica je ranije govorila da je zbog toga "traumaizovana" i da "plače svakog dana".

Džejmi Spirs negira sve navode protiv njega, a njegovi advokati tvrde da Spirs ''voli svoju kćerku i neumorno radi da je zaštiti''.

U junu 2021, Spirs je svedočila na sudu prvi put nakon 13 godina i zamolila je sudiju da je oslobodi starateljstva , koju je sudiji kategorisala kao ''uvredljivo“.

U svom svedočenju, Spirs je tvrdila da ju je, dok je bila pod nadzorom, njen menadžment prisiljavao da ide na turneju protiv svoje volje, da joj je bio prepisan litijum zbog čega se osećala ''pijanom“ i da joj nije bilo dozvoljeno da se uda ili da ima decu.

''Konzervatorstvo mi je oduzelo ženstvenost, pretvorilo me u dete. Postala sam više entitet nego ličnost na sceni. Uvek sam osećala muziku u svojim kostima i krvi, to su mi ukrali”, napisala je Spirs u svojoj autobiografiji ''Žena u meni'', objavljenoj krajem 2023, dve godine nakon okončanja konzervatorstva.

Oblik zakonskog starateljstva poznat kao konzervatorstvo, koje je uspostavio njen otac 2008. godine nakon što je doživela krah mentalnog zdravlja, značio je da nije mogla sama da donosi odluke o svom telu, poslu i zdravlju. Ovom odlukom bilo joj je onemogućeno da se sama kreće bilo gde izvan kuće, da vozi auto, snima pesme i neautorizovano daje intervjue, a ograničenje se odnosilo i na njeno reproduktivno zdravlje i sposobnost. Njoj je postavljena trajna kontracepcija čime je sprečena da zatrudni tokom trajanja konzervatorstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin