Poznati

Nikol Kidman dobila poseban tretman u Hongkongu: Holivudska zvezda nije morala u karantin, otišla pravo na snimanje

Komentari

Autor: CNN

20/08/2021

-

13:45

Nikol Kidman dobila poseban tretman u Hongkongu: Holivudska zvezda nije morala u karantin, otišla pravo na snimanje
Nikol Kidman - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Honkong ima izuzetno pooštrene mere i ograničenja ulaska u tu zemlju zbog situacije s pandemijom, a obaveznog karantina nisu pošteđeni ni novinari ni sportisti. Međutim, holivudska zvezda Nikol Kidman dobila je posebne privilegije.

Odluka tamošnjih vlasti da glumici omogući nesmetan ulazak u zemlju bez obaveznog boravka u karantinu, izazvao je bes tamošnje javnosti i lavinu komentara, prenosi CNN.

Ovim povodom oglasili su se i nadležni Honkonga, izdajući saopštenje u kom se navodi da je pojedincima odobreno "izuzeće od karantina" zbog obavljanja "određenog profesionalnog posla".

"Slučaj o kojem se raspravlja je dobio dozvolu za putovanje u Hongkong, s izuzetkom karantina u svrhu obavljanja određenog profesionalnog posla, uzimajući u obzir da je to pogodno za održavanje neophodnog rada i razvoj ekonomije Hongkonga", ističe se u saopštenju Vlade.

U nastavku saopštenja se navodi da su ti pojedinci obavešteni da se moraju pridržavati mera prevencije bolesti, kako bi smanjili rizik od prenosa i kontakt s javnošću, te da će se morati testirati na koronu tokom dve nedelje od dana ulaska u Hongkong.

Zbog mera koje su na snazi, poslednjih 18 mesecei građani Hongkonga su praktično odsečeni od svojih prijatelja i rođaka koji se nalaze u inostranstvu. Oni koji dolaze u Hongkong iz visokorizičnih zemalja , poput SAD, moraju da provedu 21 dan u karantinu, dok za vakcinisane putnike iz zemalja sa srednjim rizikom čeka hotelska karantina od 7 dana, uz još 7 dana samoizolacije nakon toga.

Kako prenose mediji, Kidman je doletela u Hongkong iz australijskog Sidneja, gde su takođe na snazi stroge epidemiološke mere, zbog snimanja serije pod nazivom "Expats", koja govori o životima bogatih iseljenika. Serija se snima za Amazon, a Kidman je ujedno i izvršni producent ovog projekta.

Komentari (0)

Magazin