Poznati

Elton Džon primio Orden časti u zamku Vindzor: Ima još toga da se uradi, još posla u muzici, još dobrotvornog rada

Komentari

Autor: tanjug

10/11/2021

-

19:28

Elton Džon primio Orden časti u zamku Vindzor: Ima još toga da se uradi, još posla u muzici, još dobrotvornog rada
Princ Čarls odlikovao Eltona Džona - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown

veličina teksta

Aa Aa

Britanski prestolonaslednik princ Čarls odlikovao je danas u zamku Vindzor Ordenom časti britansku i svetsku rok zvezdu Eltona Džona.

To je jedno od najviših priznanja koje građanima Velike Britanije i Komonvelta dodeljuje 95-godišnja kraljica Elizabeta II, majka princa Čarlsa koja je i sama članica tog viteškog reda, prenosi AP.

Tanjug/AP/Aaron Chown

 

 

Nagrada koju je 1917. godine uveo njen deda britanski kralj Džordž V dodeljuje se ljudima koji su dali „veliki doprinos umetnosti, nauci, medicini ili britanskoj vladi tokom dugog vremenskog perioda“.

Članovi ovog reda su između ostalih i britanski ekolog Dejvid Atenboro, kanadska autorka Margaret Etvud, jedan od najvećih britanskih sportista Sebastijan Kou, britanski ratni premijer Vinston Čerčil i poznati naučnik Stiven Hoking.

Elton Džon, koga je kraljica proglasila vitezom još 1998. godine nedugo nakon pogibije njegove prijateljice Dajane, princeze od Velsa, pridružen je krajem 2019. godine listi kraljičinih počasnih pratilaca zbog svojih zasluga u muzici i dobrotvornom radu.

Tanjug/AP/Dominic Lipinski

 

 

 

Autor svetskih hitova "Rocketman'''' i "Candle in the Vind", 74-godišnji Elton Džon je preuzeo vodeću ulogu u brojnim dobrotvornim organizacijama, posebno u Fondaciji Elton Džon AIDS.

"Imao sam neverovatan život, muzika je bila moj život, a ovo sam dobio za muziku i za rad u dobrotvorne svrhe. Ali ovo je samo podsetnik da ima još toga da se uradi. Još posla u muzici, još dobrotvornog rada. Život je sjajan, tako sam srećan", izjavio je Elton Džon.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin