Poznati

Nakon 18 godina stigli novi nastavci hit serije "Seks i grad": Kritike oštre, fanovi razočarani

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Guardian, Jutarnji list

10/12/2021

-

15:19

Nakon 18 godina stigli novi nastavci hit serije "Seks i grad": Kritike oštre, fanovi razočarani
Nakon 18 godina stigli novi nastavci hit serije "Seks i grad": Kritike oštre, fanovi razočarani - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"I tek tako, nakon 18 godina, dogodili su se novi nastavci `Seks i grad`, serije koja je pre više od dvadeset godina udarila temelje televizijske renesanse koju već dugo živimo... Već se od naslova nastavka sage o životu privilegiranih belih prijateljica u Njujorku `And Jus Like That…` moglo zaključiti da nešto tu neće valjati. Nažalost, malo toga je dobrog u prve dve epizode serije koje su nam od ponedeljka dostupne...", započinje kritiku Pavica Knezović Belan za Jutarnji list, ukratko objedinjujući ono što su i mnogi drugi kritičari zabeležili.

Nastavak hit serije se događa u post-kovid Njujorku i počinje baš kao i nekada. Keri Bredšo, Miranda Hobs i Šarlot Jork, koje su doduše sada u pedesetim godinama, nalaze se na ručku. Ali bez četvrte prijateljice, Samante Džouns. U prvoj epozodi saznanjemo kako su se junakinje prilagodile sadašnjosti - Keri snima podkaste, Miranda kreće na fakultet, a Šarlot se bavi porodicom i uživa u ulozi majke.

profimedia

 

Međutim, iako su mnogi očekivali da će lik Samante biti ubijen, to se nije desilo. Samanta se zbog posla preselila u London, a svojim drugaricama iz Njujorka ne odgovara na pozive.

Budući da Kim Katral koja je tumačila lik Samante nije želela da bude deo novih epizoda, navodno zbog loših odnosa sa koleginicom Sarom Džesikom Parker, scenaristi su rešili da odsustvo njenog lika opravdaju na taj način što su razvili priču o tome kako se pokvario odnos dve najbolje prijateljice.

Naime, u seriji Keri priznaje da je otpustila Samantu kao svog agenta nakon što je tržište knjiga posrnulo, a ponosita Samanta je lično shvatila poslovni raskid, pa se preselila u London i prekinula svaki kontakt sa svojim nekadašnjim drugaricama.

Ali mnogi fanovi su razočarani i već komentarišu da je serija izgubila smisao, te da nastavak bez Samante nije trebalo ni da bude snimljen. Nije bilo potrebno mnogo ni da se ovim povodom "usijaju" društvene mreže, koje su preplavili komentari, poput: "Gde ljudi odlaze kada napuste Njujork?; Očigledno u London."

profimedia

 

U novoj epizodi Keri u jednom trenutku kaže: "Mislila sam da me ne gleda samo kao bankomat, već mnogo više" i na taj način, komentarišu fanovi, samo je dodatno unizila vrednost svega što je Samanta do tada predstavljala.

S druge strane, fanovi su doživeli još "jedan šok". U prvim minutima, naime, imali su priliku da uživaju u romantičnim kadrovima Keri i Zverke, a onda gledaju kako Kerina ljubav života umire na njenim rukama od posledica infarkta.

profimedia

 

U tekstu koji je objavljen na Guardianu, autor je bio i oštiji nego kritičar Jutarnjeg lista s početka tekste, jer ističe da su prvih 20 minuta dugo očekivane serije "Seks i grad" "užasni, a scene su toliko loše". Menhetn je sa svojim zvucima neprepoznatljiv, dodaje se u ovoj kritici.

"Nadamo se da su ovo samo dečije bolesti. Ima dobrih replika u seriji, na momente se pojavi žar prethodnih epizoda. Na originalnu verziju podseća i jedna scena seksa", istakla je kritičarka Lusi Mengen.

profimedia

 

Ni drugi američki mediji nisu blagonaklono ocenili nove epizode i, kako je naveo Vašington post, razlika između nove i stare serije je velika. Novi nastavak "And Just Like That", deluje kao "naduvana komedija o tuzi u kojoj nema smeha".

Podsetimo, premijera "Seks i grad" održana je pre nekoliko dana u njujorškom Muzeju moderne umetnosti, a sve epizode serije dostupne su na striming platformi HBO MAX, a u Srbiji na platformi HBO GO. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin