Poznati

Rebel Vilson: Čak se i moj tim pitao zašto želim da smršam kad zarađujem milione dolara kao "debeljuca"

Komentari

Autor: BBC, Euronews Srbija

12/12/2021

-

20:21

Rebel Vilson: Čak se i moj tim pitao zašto želim da smršam kad zarađujem milione dolara kao "debeljuca"
Rebel Vilson: Čak se i moj tim pitao zašto želim da smršam kad zarađujem milione dolara kao "debeljuca" - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Rebel Vilson, australijska glumica i komičarka, koja je veliku popularnost stekla ulogama u hit filmovima "Na putu do zvezda" (Pitch Perfect), "Deveruše" (Bridesmaids) i "Jojo Rabbit", našla se na listi BBC "100 žena 2021".

Popularna glumica, inače i rediteljka i producentkinja, nedavno je dospela i na naslovne strane svetskih medija jer je "drastično promenila izgled" i tokom njene samoproglašene "godine zdravlja" smršala preko 30 kilograma.

U razgovoru za BBC, Vilson je govorila upravo o tome zašto je odlučila da tokom pandemije "uđe u godinu zdravlja", ali i o tome šta znači biti "omiljena holivudska debeljuca", te opsesiji društva i ličnim izazovima.

"Od sopstvenog tima ovde u Holivudu sam dobila dosta negativnih reakcija kada sam rekla da ću tokom 2020. da povedem računa o zdravlju. Rekla sam da osećam da je vreme da promenim stvari i da fizički moram da se preobrazim kako bih promenila sopstveni život, a oni su me pitali: `Zašto bih to želele? Zarađujem milione dolara zbog toga što sam smešna debeljuca`", kazala je Vilson.

AP/Jordan Strauss

Vilson je bila omiljena "holivudska buca"

Vilson je priznala da nije imala problem s kilogramima i tvrdi da je, iako je postaja sve "veća", i dalje bila vrlo sigurna u sebe.

"Volela sam sebe i mogla sam da uzdrmam sve na crvenom tepihu, iako sam bila ponekad čak i trostruko teža od drugih glumica. Ali duboko u sebi sam znala da su određena emotivna stanja u kojima sam se nalazila povezana sa ishranom", istakla je glumica i zaključila da je "hrana bila njen mehanizam da se izbori sa pritiskom i stresom koji je osećala i kojima je bila izložena".

Vilson ističe i to da je sada fascinantno kako se pažnja javnosti nije smanjila od kada je izgubila kilograme. Naprotiv, reakcije na njen novi izgled su još snažnije.

"Zašto su ljudi toliko opsednuti time? Naročito žene, svojim izgledom. Znam kako je biti žena koja je u suštini nevidljiva za većinu jer se na nju ne gleda kao na tradicionalno ili prirodno lepu... Ali zar nije ludo pokušavati uklopiti se u sve to. Zar nije bolje biti samo najdraviza verzija sebe", dodaje ona.

Vilson je odluku o tome da 2020. proglasi "sopstvenom godinom zdravlja" donela, kako kaže, iz zdravstvenih razloga i posebno nakon toga što je otkrila da ima policistične jajnike. O izazovima koji su se našli pred njom i borbama kroz koje je prolazila godinama, kako kaže, nije joj problem da javno govori i podeli sa pratiocima na društvenim mrežama jer smatra da na taj način može pomoći drugima, koji se suočavaju sa sličnim problemima.

Kada je "došla u beli svet", dodaje, razmišljala je samo o karijeri i nije joj ni palo na pamet da misli o tome da li želi porodicu i decu. Ali kjada je došla u uizvesne godine, shvatila je da bi volela da ipak ima mogućnost izbora i zbog toga je važno da vodi računa o zdravčlju.

Vilson je u razgovoru za BBC istakla i to je bila klasičan primer žene koja se "otisnula u beli svet, jureći karijeru i ne razmišljajući uopšte o zasnivanju porodice".

"Kada sam pomislala da li želim da imam to kao otvorenu opciju, shvatila sam da onda moram raditi određene stvari kako bi došlo do toga. Trudim se da nemam očekivanja, i biću zahvalna ako nekada budem imala svoju decu, mada ne znam da li će se to desiti. Zato mislim da je najbolje za mene da budem što zdravija, da od toga ne odustajem, pa šta bude", zaključila je Vilson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin